În judeţul Suceava este în scădere

Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate este în scădere

Numărul infecţiilor respiratorii acute şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână s-a redus semnificativ în judeţul Suceava faţă de săptămâna precedentă.

Potrivit DSP Suceava, în ultima săptămână, în judeţ, au fost înregistrate 1.036 de viroze respiratorii şi pneumonii, cu 132 de internări, în condiţiile în care în săptămâna 21 – 27 noiembrie aproape 2,500 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii, cu 153 de internări.

Astfel, în săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie, au fost înregistrate în judeţ 831 de cazuri de infecţii respiratorii acute cu 23 de internări şi 205 pneumonii, cu 109 internări.

Cele mai multe cazuri, 288, au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani pentru virozele respiratorii şi 65 la grupa de vârstă 2-4 ani.

De menţionat este că nu a fost înregistrat niciun nou caz de gripă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Budeanu, de la începutul sezonului rece 2022-2023 în judeţul Suceava s-au efectuat 41.089 vaccinări antigripale. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI