Mai puţini suceveni au cerut sprijinul financiar pentru încălzirea locuinţei

> „Deşi plafoanele au rămas aceleaşi, nu există altă explicaţie decât că au crescut veniturile anumitor categorii de persoane” opinează Ion Lungu

În 2022, în municipiul Suceava ajutoarele pentru încălzirea locuinţei sunt mai puţine ca număr, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Potrivit şefului executivului din reşedinţa de judeţ, în anul acesta au fost aprobate 1.385 de cereri, faţă de 1.543 în anul precedent, înregistrându-se cu 158 de beneficiari în minus. Astfel, în cazul sistemului centralizat de termoficare, dacă în 2021 au fost aprobate 817 cereri, în acest an numărul acestora a scăzut la 719. De asemenea, numărul sucevenilor care se încălzesc cu gaze naturale, beneficiari ai ajutorului bănesc, s-a diminuat de la 501 cu un an în urmă, la 456 în 2022. În schimb, ajutoarele financiare pentru încălzirea cu lemne au crescut numeric de la 120 în anul anterior, la 192 în anul în curs. La fel, numărul subvenţionaţilor care folosesc radiatoare sau panouri electrice a sporit de la 15 la 18. „Deşi plafoanele au rămas aceleaşi, nu există altă explicaţie decât că au crescut veniturile anumitor categorii de persoane” opinează Ion Lungu, şeful municipalităţii sucevene. Totodată, acordat este şi suplimentul financiar pentru energia consumată, în conformitate cu Legea nr. 226 din 16 septembrie privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Este vorba despre 30 de lei pentru consumul de energie electrică; 10 lei pentru consumul de gaze naturale; 10 lei pentru consumul de energie termică şi 20 de lei pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri. În cazul în care singura sursă de încălzire este cea pe energie electrică, suplimentul lunar este de 70 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI