După avizarea OMD Suceava – Oraşul Cetăţii de Scaun

Ion Lungu a anunţat că va monta anul viitor roata panoramică

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, ieri, că Suceava este primul oraş care are a avizat Organizaţia de Management a Destinaţiei pentru că a făcut aceste demersuri încă dinaintea apariţiei legislaţiei în domeniu şi că îşi propune o revitalizare a activităţii turistice, incluzând şi montarea unei roţi panoramice.

„Am facut demersuri pentru Organizaţia de Management a Destinaţiei înainte de a fi domnul Cadariu ministru. Asta nu înseamnă că nu-i mulţumesc pentru sprijin, dar să nu se înţeleagă greşit că am mers noi de la Suceava şi cu intervenţii la ministru şi ne-a dat nouă primii. Nu! Noi deja am făcut documentaţia pentru OMD, iar când s-a dat legislaţia în vară am reluat-o. Sună şi bine: Suceava – Oraşul Cetăţii de Scaun” a spus Ion Lungu.

El a subliniat că este încrezător în strategia de turism a municipiului Suceava.

„Cred că turismul poate să fie una dintre activităţile economice ale municipiului Suceava, nu cum a fost până acum, care să aibă o contribuţie şi la bugetul Consiliului Local, dar, în acelaşi timp, să poată şi agenţii economici să desfăşoare o activitate din care să putem crea locuri de muncă, să putem da salarii” a spus primarul.

El a arătat că are multe proiecte pe linie de turism, inclusiv cu roata panoramică.

„O să o punem din nou (roata panoramică – n.red.) în bugetul Consiliului Local pentru anul viitor, dar şi toate celelalte cu aqua-park, cu zona de agrement Tătăraşi, cu zona de agrement Parc Şipote”, cu ştrandul pe care îl vom da în funcţiune în primăvară” a spus Lungu.

Primarul şi-a exprimat speranţa că municipiul va avea o activitate eficientă de turism şi bine organizată.

„Ca să ai turism trebuie să ai obiective turistice şi să creezi evenimente. Eu sper să putem face acest lucru” a declarat primarul.

Ion Lungu a evitat să spună care va fi suma alocată pentru roata panoramică, menţionând că va fi făcută publică la fundamentarea bugetului pentru anul 2023. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI