După avizarea OMD Suceava – Oraşul Cetăţii de Scaun

Ion Lungu a anunţat că va monta anul viitor roata panoramică

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, ieri, că Suceava este primul oraş care are a avizat Organizaţia de Management a Destinaţiei pentru că a făcut aceste demersuri încă dinaintea apariţiei legislaţiei în domeniu şi că îşi propune o revitalizare a activităţii turistice, incluzând şi montarea unei roţi panoramice.

„Am facut demersuri pentru Organizaţia de Management a Destinaţiei înainte de a fi domnul Cadariu ministru. Asta nu înseamnă că nu-i mulţumesc pentru sprijin, dar să nu se înţeleagă greşit că am mers noi de la Suceava şi cu intervenţii la ministru şi ne-a dat nouă primii. Nu! Noi deja am făcut documentaţia pentru OMD, iar când s-a dat legislaţia în vară am reluat-o. Sună şi bine: Suceava – Oraşul Cetăţii de Scaun” a spus Ion Lungu.

El a subliniat că este încrezător în strategia de turism a municipiului Suceava.

„Cred că turismul poate să fie una dintre activităţile economice ale municipiului Suceava, nu cum a fost până acum, care să aibă o contribuţie şi la bugetul Consiliului Local, dar, în acelaşi timp, să poată şi agenţii economici să desfăşoare o activitate din care să putem crea locuri de muncă, să putem da salarii” a spus primarul.

El a arătat că are multe proiecte pe linie de turism, inclusiv cu roata panoramică.

„O să o punem din nou (roata panoramică – n.red.) în bugetul Consiliului Local pentru anul viitor, dar şi toate celelalte cu aqua-park, cu zona de agrement Tătăraşi, cu zona de agrement Parc Şipote”, cu ştrandul pe care îl vom da în funcţiune în primăvară” a spus Lungu.

Primarul şi-a exprimat speranţa că municipiul va avea o activitate eficientă de turism şi bine organizată.

„Ca să ai turism trebuie să ai obiective turistice şi să creezi evenimente. Eu sper să putem face acest lucru” a declarat primarul.

Ion Lungu a evitat să spună care va fi suma alocată pentru roata panoramică, menţionând că va fi făcută publică la fundamentarea bugetului pentru anul 2023. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: