Credit de 10 milioane de euro pentru asfaltarea a 30 de străzi de pământ

> În 2015, primarul Lungu aprecia că între 2 şi 3% din reţeaua rutieră din Suceava este formată din drumuri de pământ > „Discutăm despre civilizaţie, însă oamenii din oraşe încă mai locuiesc pe străzi de pământ” a declarat edilul-şef sucevean

Primăria Municipiului Suceava intenţionează să contracteze un credit de 10 milioane euro, sumă care ar urma să asigure finanţarea reclamată de reabilitarea a 30 de străzi de pământ. În cauză sunt 15 străzi din cartierul Burdujeni-sat, 7 din zona centrală a municipiului, 5 din cartierul Iţcani, iar 3 din cartierul Zamca.

Ion Lungu, primul gospodar al reşedinţei de judeţ, a informat ieri, într-o conferinţă de presă, că la această dată se lucrează la expertize, întocmirea documentaţiei necesare şi stabilirea indicatorilor tehnico-economici, aceştia din urmă, cât şi contractarea creditului bancar trebuind a trece de Consiliul Local. Lungu spune că a luat această decizie după ce a constatat că Uniunea Europeană nu mai are rezervate fonduri nerambursabile pentru această categorie de investiţii.

„Din păcate, cei de la Uniunea Europeană ne consideră foarte evoluaţi, de aceea nu sunt alocaţi bani pentru infrastructura rutieră, pentru drumuri şi parcări, un lucru dezamăgitor pentru noi. Având în vedere că încă avem drumuri de pământ în Suceava, nu văd altă soluţie decât angajarea unui credit. Discutăm despre civilizaţie, însă oamenii din oraşe încă mai locuiesc pe străzi de pământ” a reliefat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Reamintim că, în 2015, chiar în preajma zonei centrale a municipiului Suceava, două drumuri de pământ, adică George Coşbuc şi Teodor Ştefaneli au fost betonate. La acel moment, Ion Lungu aprecia că între 2 şi 3% din reţeaua rutieră din capitala de judeţ este formată din drumuri de pământ. În a doua parte a anului 2020, licitaţia de asfaltare a străzii de pământ Ştefan Tomşa a fost câştigată de asociaţia Florconstruct&Drupo, pentru 694.164 de lei. Tot la acel moment, execuţia de pe Aleea Jupiter a fost adjudecată de asocierea Maghebo & Top Geosys, pentru 655.974 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: