A fost deschisă vana prin care, de ieri, cartierul Tinereţii este alimentat cu gaze naturale

> Valoarea finală lucrărilor din două cartiere este de 1 milion de euro, însă doar 16,31% dintre proprietarii de locuinţe s-au branşat la reţea > „Sunt necesare foarte multe documente, dosare birocratice, proiecte, avize, iar de multe ori oamenii se lasă păgubaşi” recunoaşte primarul Ion Lungu

 Ieri, Primăria Suceava a inaugurat lucrările de extindere a reţelei de alimentare cu gaze naturale a 5 străzi din cartierul Tineretului, de pe dealul Mănăstirii Teodoreni. Este vorba despre străzile Constantin Sofroni, Mircea Motrici, Mircea Hrişcă, Eusebiu Camilar şi Demostene Botez, primarul Ion Lungu declarând că, astfel, se încheie proiectul de aducţiune a gazelor naturale pe 30 de străzi din cartierele Burdujeni-sat şi Tineretului. Proiectul a avut ca ţintă extinderea cu 27,83 km a reţelei de gaze naturale, dintre care, 22,80 km în Burdujeni-sat, 4,06 km în cartierul Tineretului şi 975 de metri pe Calea Unirii, pe porţiunea în care s-a făcut joncţiunea cu magistrala de gaze. Potrivit edilului-şef, valoarea finală a lucrărilor este de 4,89 de milioane de lei, echivalentul a 1 milion de euro. „Din păcate, o spun cu durere în suflet, pentru că noi am făcut acest efort, din 982 de locuinţe din Burdujeni-sat, astăzi sunt branşate 161 de locuinţe, ceea ce înseamnă 16,31%. Aceasta în condiţiile în care Primăria şi Consiliul Local au aprobat şi acordă un sprijin de până la 5.000 de lei pentru cheltuielile cu branşarea la reţea a locuinţelor respective. Sigur, mai este o problemă, sunt necesare foarte multe documente, dosare birocratice, proiecte, avize, iar de multe ori oamenii se lasă păgubaşi. Încă o dată, recomand că este bine ca proprietarii să se branşeze la gazul metan. Nu îi obligă nimeni să consume, dar este bine să aibă branşamentul. Chiar dacă pentru încălzire sunt folosite lemne, gazul poate fi utilizat la maşina de gătit, la aragaz. Gazul metan înseamnă, totuşi, civilizaţie” a subliniat şeful municipalităţii sucevene.

Reamintim că lucrările efective au început în primele zile ale lui noiembrie 2018, după ce licitaţia pentru desemnarea executantului a fost câştigată de societatea comercială Test Prima Suceava. Contractul a fost semnat pe 10 octombrie, în cadrul investiţiei Primăria Suceava asociindu-se cu Delgaz Grid „Moldova”. „Vreau să mulţumesc firmei Test Prima, pentru că a fost o lucrare grea, delicată. Sigur, este o problemă la nivel naţional, lipsa de muncitori calificaţi, de specialişti. Dar, până la urmă, a fost scoasă la capăt această lucrare importantă” a punctat, Ion Lungu, primarul Sucevei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI