Marius Budăi, despre eliminarea pensiilor speciale:

Nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR

„Cu siguranţă nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă legea pentru eliminarea pensiilor speciale nu va fi depusă până la 31 decembrie”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Începând de ieri (luni – n.r.) am început dezbaterile într-o comisie tripartită, ca să îi spunem aşa. Am avut în prima parte a zilei vizita specialiştilor Băncii Mondiale, avem după-amiază şi spre seară discuţii cu specialiştii de la Comisia Europeană. Continuăm aceste discuţii pe toată perioada acestei săptămâni. Urmează să mai solicităm nişte date de la ministerele implicate cu aceste legi, apoi să avem ultima analiză şi un studiu de impact. De precizat este că din discuţiile avute cu Comisia, nu suntem legaţi atât de tare de termenul de 31 decembrie, cât suntem legaţi de a discuta transparent. A apreciat Comisia că am prezentat transparent. E mai important să ajungem la un acord final, decât să ne grăbim”, afirmă Marius Budăi.

El precizează că proiectul există, dar că este posibil să nu fie aprobat sau publicat în Monitorul Oficial până la finalul anului.

„Legea va fi cât de repede depusă în Parlament. (…) Cu siguranţă nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie, pentru că noi vorbim de cererea de finanţare 3. (…) Sunt incluse (pensiile militare – n. red.) acolo. Am demonstrat că pensiile militare au trecut deja prin două reforme. (…) Îndeplinim toate condiţiile din PNRR”, adaugă ministrul Muncii.

Marius Budăi afirmă şi că reducerea cheltuielilor va exista, dar că se va face prin mai multe moduri. El a precizat că, de exemplu, nu se vor mai permite perioade asimilare foarte mari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: