Material exploziv, descoperit într-un microbuz care intra în ţară pe la Vama Siret

Vameşii de la Siret au descoperit într-un microbuz care intra în ţară o bucată de TNT cu inscripţie în limba slavonă, 3 fiole cu morfină şi un cartuş pentru pistolul mitralieră AK74. Cei trei pasageri erau îmbrăcaţi cu haine militare şi aveau paşapoarte emise în Spania.

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcţia Regională Vamală Iaşi, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în ţară, au identificat următoarele bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire: 1 bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripţie în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de iniţiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm, o bucată cutie cu 3 fiole cu substanţă lichidă cu inscripţia morfină, soluţie injectabilă, 10mg/ml, de 1 ml, precum şi o bucată cartuş letal calibru 5,45/39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74” anunţă Autoritatea Vamală Română.

Vameşii anunţă că bunurile au fost reţinute de la trei persoane, echipate în haine militare, având paşapoarte emise în Spania.

Bunurile au fost predate organelor de cercetare competente, în vederea continuării cercetărilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI