Ioan Balan cere miniştrilor Energiei şi Sănătăţii soluţii urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie electrică pentru SJU Suceava

Prim-vicepreşedintele PNL Suceava deputatul Ioan Bălan a cerut, ieri, miniştrilor Energiei şi Sănătăţii, Virgil Popescu, respectiv Alexandru Rafila, soluţii pentru găsirea unui furnizor de energie electrică pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava.

Balan arată că în ultimii ani, prin grija Consiliului Judeţean Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava „Sfântul Ioan cel Nou” a beneficiat de investiţii consistente şi de dotări semnificative, fiind catalogat, în mod obiectiv, drept un spital la standarde europene.

Deputatul subliniază că, mai mult decât atât, graţie eforturilor pentru modernizarea şi dotarea acestei unităţi sanitare, spitalul judeţean deserveşte sute de mii de locuitori din judeţ, care se adresează cu prioritate către cea mai modernă structură medicală din regiune.

„Criza energetică severă, care se manifestă cu intensitate şi în România, a determinat nu numai o criză a preţurilor, ci şi o criză a cantităţilor care sunt disponibile pe piaţă. Dacă în privinţa preţurilor, Guvernul României a adoptat cele mai bune soluţii prin Ordonanţa de urgenţă nr.27 din 18 martie 2022, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte cantităţile disponibile în piaţă sau dorinţa furnizorilor de a încheia contracte noi de furnizare cu marii consumatori au început să apară tot mai multe probleme” a arătat Ioan Balan.

El a menţionat că în aceste condiţii SJU Suceava „Sfântul Ioan cel Nou” nu a reuşit, după două licitaţii consecutive derulate în luna octombrie şi în luna noiembrie, să încheie un nou contract de furnizare de energie electrică, deşi preţurile pe care le oferă unitatea sanitară sunt foarte mari.

Având în vedere riscurile pe care le comportă necontractarea imediată a cantităţilor de energie electrică asupra vieţii şi sănătăţii pacienţilor din SJU Suceava „Sfântul Ioan cel Nou”, deputatul Ioan Bălan întreabă miniştrii care sunt soluţiile avute în vedere astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava „Sfântul Ioan cel Nou” să poată contracta cât mai repede cantităţile de energie electrică necesare funcţionării în condiţii optime a unităţii sanitare?

„Care sunt motivele pentru care furnizorii de energie electrică din România, care în trecut concurau între ei ca să obţină un contract de furnizare cu o unitate spitalicească, nu au participat la niciuna dintre licitaţiile lansate de SJU Suceava?” a mai întrebat Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: