În minivacanţă

Numeroşi şoferi au fost depistaţi băuţi la volan

În recenta minivacanţă, în medie, peste 80 de poliţişti rutieri sau avizaţi să desfăşoare activităţi de poliţie rutieră au acţionat zilnic pe drumurile publice, în special în interiorul localităţilor şi în zonele unităţilor de alimentaţie publică, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi identificarea celor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise, a anunţat IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor au fost utilizate şi aparatele Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea poliţiştilor, fiind efectuate testări pentru identificarea şoferilor care consumă substanţe interzise.

În urma acţiunii desfăşurate aflăm că nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, fiind asigurat cadrul de normalitate şi legalitate a circulaţiei rutiere. În zonele în care s-au înregistrat fenomene meteo periculoase (zăpadă, ceaţă, polei), poliţiştii au acţionat pentru monitorizarea segmentelor de drum în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunilor au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drugtest peste 500 de conducători auto, fiind identificaţi mai mulţi şoferi care s-au urcat băuţi la volan. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: