Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, discuţii la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis

Secretarul general NATO a fost primit ieri la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi oficiali au avut în program convorbiri tete-a-tete, convorbiri oficiale şi declaraţii de presă comune.

Secretarul general al NATO a mulţumit României pentru contribuţiile la misiunile Alianţei Nord-Atlantice şi pentru suplimentarea bugetului alocat apărării. „Vreau să mulţumesc României pentru găzduirea reuniunii miniştrilor de Externe din statele NATO şi vreau să îi mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru angajamentul personal puternic în favoarea NATO în acest moment critic pentru securitatea noastră. Contribuiţi în multe moduri la securitatea noastră comună. Trupele române participă la grupul de luptă din Polonia, contribuiţi la misiunile NATO din Kosovo şi Irak, de asemenea găzduiţi un sistem-cheie pentru apărarea balistică a NATO”, a declarat Jens Stoltenberg în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis. „Salut angajamentul de a menţine bugetul pentru apărare peste nivelul de 2% din PIB. Investiţiile în apărare sunt esenţiale în contextul în care ne confruntăm cu cea mai mare criză în materie de securitate a unei generaţii”, a subliniat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg s-a întâlnit, ieri, şi cu premierul Nicolae Ciuca.

Astăzi, secretarul general NATO se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Secretarul general efectuează o vizită în România în perioada 28-30 noiembrie pentru a conduce reuniunea miniştrilor de externe din cadrul NATO. De asemenea, astăzi va participa la Forumul anual Aspen – GMF Bucureşti, unde va susţine un discurs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: