Primul târg de iarnă de la Ciocăneşti

Primul târg de iarnă din comuna-muzeu Ciocăneşti, manifestare organizată de Asociaţia de Turism şi Tradiţie Ciocăneşti – Bucovina împreună cu Primăria şi Consiliul Local al comunei Ciocăneşti, se va desfăşura în minivacanţa de Ziua Naţională a României, pe 3 şi 4 decembrie. Manifestarea va reuni pe „Platoul Tradiţiilor” din vecinătatea Casei de Cultură „Florin Gheucă” din central comunei producători, meşteri şi artizani locali şi pe turiştii care se vor afla la Ciocăneşti sau în comunele din zona Dornelor la început de decembrie.

Aflăm că vizitatorii târgului vor fi aşteptaţi, printre altele, cu renumita ciorbă ciocăneşteană din păstrăv afumat şi hribi, cu produse din păstrăv, mied, plăcinte, vin fiert şi afinată, dar şi cu ornamente hand-made şi cadouri. Nu vor lipsi nici concertele în aer liber, în aceeaşi perioadă Ciocăneştiul fiind gazda celei de-a VII-a ediţii a concursului din cadrul Târgului Naţional de Muzică Folk „Vasile Mardare”

Conform primarului Radu Ciocan, cei prezenţi vor putea participa la şedinţe foto realizate de tânărul fotograf Teodor Dranca, iar cei mici se vor putea bucura de plimbările cu săniile sau trăsurile (în funcţie de vreme), în timp ce tinerii din comună vor aprinde focul de tabără în cardul unui un moment spectaculos al parade cu făclii. Literele luminoase care vor forma numele localităţii Ciocăneşti vor fi un alt punct de atracţie al târgului, primarul Radu Ciocan exprimându-şi speranţa că şi vremea va fi pe măsura eforturilor organizatorilor.

„Ne dorim ca această primă ediţie să fie un alt început de tradiţie pentru noi. Vă invităm pe toţi cei care apreciaţi muzica folk, dar şi tradiţiile din această perioadă specială, să ne fiţi oaspeţi pe 3 şi 4 decembrie” a mai spus primarul Radu Ciocan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: