Poetul Constantin Severin a câştigat Premiul Internaţional de Poezie „Aco Karamanov”

Poetul sucevean Constantin Severin a câştigat ex-aequo Premiul Internaţional de Poezie „Aco Karamanov” 2022 cu volumul de poeme „Vieţile pictorilor”, alături de poetul portughez Jose Eduardo Degrazia, cu volumul „Oraşele condamnate”, potrivit anunţului făcut de organizatori.

În concursul literar organizat de consiliul celei de-a 49-a ediţii a Întâlnirilor Internaţionale de Poezie Karamanov şi Centrul de Cultură „Aco Karamanov” din Radovish, Macedonia de Nord, au fost înscrise 179 de lucrări trimise din întreaga lume.

Aflăm că poeţii selecţioneri Borche Panov şi prof. dr. Daniela Andonovska-Trajkovska au avut o sarcină foarte dificilă şi responsabilă. Dintre cele 179 de lucrări trimise, în prima fază a procesului de selecţie au fost alese 43 de lucrări – „toate de la autori renumiţi şi excelenţi din multe ţări ale lumii.”

Cărţile laureaţilor vor fi traduse în limba macedoneană şi publicate de Biblioteca orăşenească „Fraţii Miladinov” din Radovish.

Poetul Constantin Severin a declarat că este „o veste incredibilă” pe care a primit-o vineri seara, din Macedonia de Nord, „ţara în care poezia a devenit un fenomen de masă şi unde marele poet Nichita Stănescu a câştigat în anul 1982 Premiul internaţional pentru poezie la Struga”.

Constantin Severin a spus că, deşi a trăit doar 17 ani, fiind ucis în luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial, talentatul poet-erou Aco Karamanov (1927 – 1944) este considerat unul dintre întemeietorii poeziei moderne macedonene.

„Sunt foarte onorat şi bucuros că de acum înainte numele meu va fi alăturat celui al unui veşnic adolescent al poeziei macedonene şi europene” a declarat Constantin Severin. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: