La debutul acţiunii „Foc de artificii 2022/2023”

Captură impresionantă, de peste o tonă de materiale pirotehnice

IPJ Suceava a transmis că, în ciuda recomandărilor poliţiştilor, în fiecare an adulţi, dar, în special copii, cad victime ale uzului neautorizat de materiale pirotechnice, multe dintre ele cumpărate chiar de către părinţi sau cu acordul acestora…

Prin urmare, şi în acest an poliţiştii au dispus intensificarea activităţilor de verificare şi control în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia specifică.

Astfel, în perioada 24 – 26.11.2022 poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava au documentat activitatea infracţională a unor persoane cu preocupări în sfera achiziţionării, depozitării, transportului şi comercializării ilegale de materiale pirotehnice, în baza datelor deţinute identificând în trafic două transporturi şi efectuând ulterior o percheziţie la o locaţie de depozitare a materialelor pirotehnice.

În urma activităţilor desfăşurate a fost confiscată peste o tonă de materiale pirotehnice, întocmindu-se dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Joi, 24 noiembrie, la ora 19>35, poliţiştii au oprit pentru control, pe DN2/E85, un autoturism care circula pe relaţia Fântâna Mare – Vadu Moldovei, condus de un bărbat de 21 ani, din comuna Stolniceni-Prăjescu din judeţul Iaşi. S-a procedat la verificarea habitaclului autoturismului, constatându-se că în vehicul erau transportate mai multe cutii. Conducătorul auto a relatat că sunt petarde şi artificii pe care intenţionează să le folosească cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. În portbagaj au fost identificate 94 kg articole pirotehnice, diverse categorii, deţinute şi transportate fără drept. Astfel, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii privind „orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”. Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetarilor.

Tot joi, la ora 21:00, poliţiştii au oprit pentru control pe DN2/E85, în localitatea Vadu Moldovei, un autoturism condus de către un bărbat de 48 ani, din municipiul Iaşi. În urma controlului, s-a constatat că acesta deţinea şi transporta fără drept 137 kg articole pirotehnice, diverse categorii. Şi în acest caz s-a deschis dosar penal, iar articolele pirotehnice menţionate au fost indisponibilizate. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi pentru faptul că avea ITP expirat, cu amendă 1.305 lei, fiindu-i reţinut certificatul de înmatriculare.

Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate, prin administare de material probator şi coroborarea datelor şi informaţiilor obţinute investigativ, poliţiştii IPJ Suceava – Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, împreună cu o grupă din cadrul SAS şi lucrători ai Compartimentului Pirotehnic, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 36 ani din comuna Baia. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat 806 kg de articole articole pirotehnice, diverse categorii, deţinute ilegal, cu scopul de a fi comercializate. Articolele pirotehnice, în valoare de circa 200.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI