Ursula von der Leyen:

UE pregăteşte al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

UE pregăteşte al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat ieri Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Specialiştii din Uniunea Europeană lucrează la al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la atacul Moscovei asupra Ucrainei. Anunţul a fost făcut joi de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite în Finlanda.

„Lucrăm din greu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i diminua şi mai mult capacitatea de a purta un război împotriva Ucrainei şi pot anunţa astăzi că lucrăm cu toată viteza la un al 9-lea pachet de sancţiuni”, a declarat von der Leyen într-o conferinţă de presă.

Ursula von der Leyen a vorbit şi despre preţul petrolului rusesc.

„Şi sunt convinsă că vom aproba foarte curând, împreună cu G7 şi alţi parteneri importanţi, un plafon global al preţului la petrolul rusesc. Nu ne vom odihni până când Ucraina nu se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar”, a precizat von der Leyen.

Măsuri asemănătoare au fost luate şi de partenerii internaţionali ai UE.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI