Lucian Harşovschi a semnat contracte pe PNRR pentru reabilitarea clădirii Domeniului Public şi a Cantinei de Ajutor Social

> Viceprimarul a anunţat că s-a aprobat reabilitarea „blocului-lamă” şi a CN „Mihai Eminescu”

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că a semnat, joi, la sediul Direcţiei Generale de Implementare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), două contracte pe PNRR privind creşterea eficienţei energetice clădirii principale a Domeniului Public şi clădirii Cantinei de Ajutor Social.

Viceprimarul a spus că proiectele vin în completarea celor şapte contracte semnate deja pe Componenta 5 – Valul Renovării, runda I.

Potrivit acestuia, valoarea contractelor este de 2.250.531,44 lei cu TVA, iar valoarea tuturor proiectelor semnate până în prezent este de 106.206.936 lei cu TVA.

„M-am interesat şi de stadiul celorlalte proiecte depuse şi vestea bună este că, tot pe C5, alte două contracte au fost aprobate. Cei 143 de suceveni care locuiesc în blocul P de pe bd. 1 Mai, nr. 2, cel vizavi de primărie «blocul-lamă», vor beneficia, cu costuri zero, de renovarea energetică a acestuia, de unde, cu siguranţă, vor dispărea afişele cu «Atenţie, cade tencuiala!»”. Cel de-al doilea proiect vine în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional «Mihai Eminescu», prin creşterea eficienţei energetice a colegiului” a arătat viceprimarul.

Lucian Harşovschi a menţionat că creşterea eficienţei energetice a clădirilor se realizează prin lucrări precum: izolare termică pentru faţade, termohidroizolare acoperişuri, soluţii de ventilare naturală, modernizarea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă, inclusiv tehnologie LED, scopul fiind cel de a reduce consumurile energetice din surse convenţionale.

Viceprimarul a mai anunţat că, pe Componenta 10 – Fondul Local, urmează a fi semnat şi proiectul „Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I”. Valoarea acestuia este de 114.483.148,06 lei cu TVA, prin care sunt cumpărate 50 de autobuze electrice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: