Gheorghe Flutur:

Este un calvar să vii la serviciu, dimineaţa, în Suceava!

> Potrivit şefului administraţiei judeţene, primarii din zona metropolitană trebuie să gândească noi drumuri, pentru fluidizarea traficului

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că va purta discuţii cu primarii din zona Sucevei pentru găsirea de soluţii de construcţie de drumuri care să conducă la fluidizarea traficului.

„Vreau să fac o discuţie cu primarii din zona Suceava pentru că, dimineaţa, venirea la serviciu de la Ipoteşti, de la Bosanci este un calvar. Pe lângă ce facem noi cu aceste investiţii mari, eu cred că, aşa cum Primăria Suceava vorbeşte de această variantă Suceava – Botoşani, trebuie să gândească şi cei din Ipoteşti bretele pentru fluidizarea traficului… că faci o oră şi jumătate spre serviciu şi înapoi după-amiaza, la ora 4. O să solicit colegilor primari să găsim nişte soluţii care să se lege de proiectul mare al nostru, pentru fluidizare” a spus Flutur.

El a mai precizat că inclusiv drumul spre aeroport este foarte aglomerat.

„Într-adevăr, dacă nu te duci din timp spre aeroport, rişti să pierzi avionul din cauza blocajului în trafic foarte aglomerat din zona Suceava – Salcea” a arătat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că este nevoie de construcţia de drumuri care să ducă la deblocarea traficului: „Trebuie să stăm de vorbă cu primarii, pentru că noi acum ne implicăm către A 7 către drumul expres: Veniţi şi voi cu nişte planuri de urbanism, cu nişte bretele, cu nişte drumuri care să descongestioneze traficul”.

Flutur a mai declarat că, în ceea ce priveşte centura care trebuia să ocolească Suceava pe la est, au fost mai multe discuţii atunci când s-a proiectat traseul A 7.

„Dacă vă uitaţi bine, parte din ea este rezolvată de traseul de autostradă, pentru că din zona Plopeni spre Adâncata, Mitocu Dragomirnei, traversează DN 2 şi merge paralel cu calea ferată şi cu râul Suceava şi ţine loc şi de centură. Lipseşte zona asta, de la Bosanci – „metrul de autostradă” – până la staţia de transformare. Ideal ar fi să avem bani şi pentru asta” a spus Flutur.

El a arătat că doreşte să vorbească cu primarii din zona metropolitană şi să le ceară să prezinte soluţii.

„Dacă nu gândim aşa, vom avea blocaje acolo, cum avem astăzi la Plopeni – Salcea. Sunt localităţi de 10.000 de locuitori, sunt afaceri, lumea vine la Suceava la serviciu, merge la Botoşani la serviciu, merge la aeroport. Sunt locuri care ne-au dat de gândit în perspectivă. Cred că trebuie să ne întâlnim pe urbanism şi să sugerăm primăriilor să fie mai curajoase. Orice drum care gestionează traficul – şi din Ipoteşti, şi din Bosanci – este binevenit; şi să-i încurajăm” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: