Dintr-o beţie de comă, sub control judiciar

Un bărbat care a condus autoturismul având o îmbibaţie alcoolică în sânge aproape de coma alcoolică a fost plasat de un procuror din Fălticeni sub control judiciar.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, un procuror a luat, joi, măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un bărbat care a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Potrivit comunicatului Parchetului Judecătoriei Fălticeni, bărbatul este acuzat că în data de 13 august a.c., în jurul orei 23:30, a condus un autoturism pe drumurile publice din mediul rural, având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală, respectiv de 3,62 grame la mie la ora recoltării 0:30 şi de 3,49 la ora recoltării 1:30.

Conform specialiştilor, în intoxicaţia etilică acută, se acceptă existenţa a trei faze: > Faza de excitaţie (alcoolemie de 0,5-1,5 grame la mie) care se manifestă cu euforie, logoree, expansivitate, senzaţie de căldură; > Faza medico-legală numită şi faza de beţie, cu alcoolemie între 1,5-2,5, care se caracterizată prin mers necoordonat şi o dificultate de vorbire înceată. Un alt simptom este confuzie mintală. De asemenea, apar scăderea acuităţii auditive şi vizuale, tulburări psihice. Toate acestea pot determina persoana în cauză să devină agresivă şi să facă lucruri necontrolate; > Faza comatoasă cu alcoolemie de peste 2,5, unde persoana ajunge deja la hipotermie (prin vasodilataţie generalizată). I se măreşte pupila şi este aproape de comă. Alcoolemii de peste 4 g la mie conduc rapid la comă şi moarte. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: