Ridicarea MCV dă şanse mari de aderare a României la Spaţiul Schengen

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a declarat, marţi, că decizia Comisiei Europene de încheiere a MCV pentru România înseamnă şanse mari pentru o decizie pozitivă în ceea ce priveşte intrarea în Spaţiul Schengen.

„Suntem în zodia veştilor bune pentru România, vreau să salut şi eu încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). De când am intrat în Uniunea Europeană, am fost monitorizaţi în domeniul statului de drept şi al justiţiei. Astăzi (marţi – n.red.), acest mecanism s-a încheiat pentru că România şi-a făcut temele aşa cum trebuie. Este o notă bună pentru Guvernul liberal Ciucă, pentru Ministerul Justiţiei şi ministrul Cătălin Predoiu, care s-au implicat direct pentru îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul justiţiei şi astfel contribuie substanţial la parcursul european al României” a spus Gheorghe Flutur.

El şi-a exprimat convingerea că ridicarea MCV dă şanse mari de aderare a României la Spaţiul Schengen subliniind că un ministru liberal de Interne, Lucian Bode, a luptat şi luptă pentru atingerea acestui obiectiv.

„Sunt mândru că fac parte din acesta echipă liberală care în aceste zile scrie istorie pentru România. Trebuie să subliniez şi să apreciez întregul efort al Coaliţiei de guvernare, a europarlamentarilor şi parlamentarilor români care au dat dovadă de solidaritate” a concluzionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: