Programul manifestărilor de Ziua Bucovinei

> Acestea includ şi un eveniment la Mitocu Dragomirnei, fostă localitate de graniţă între Bucovina şi vechiul regat

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare debutează cu marcarea Zilei Bucovinei, prilej cu care CJ Suceava va organiza mai multe evenimente, unele fiind în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava.

Astfel, luni, 28 noiembrie, de la ora 9:00, la Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava, este programată o şedinţă solemnă cu ocazia Zilei Unirii Bucovinei cu ara, ocazie cu care preşedintele CJ Gheorghe Flutur va da citire „Declaraţiei de Unire” şi va înmâna diplome de cetăţean de onoare unor personalităţi aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, precum şi unor sportivi suceveni performeri mondiali.

Vor primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava Monica Terteliu-Băiţan şi Roxana Filip, medici în cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, şi conf. univ. dr. Andrei Lobliuc de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, precum şi sportivii Geanina-Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Andrei Cîmpan, Ionela-Livia Cozmiuc, Maria-Magdalena Rusu şi Maria Tivodariu.

Ulterior va fi organizat un ceremonial de depunere de jerbe de flori la bustul lui Iancu Flondor din zona Palatului Administrativ şi se va dezveli bustul generalului Iacob Zadik, care a avut un rol important în Unirea Bucovinei cu România.

Începând cu ora 11:00 se va inaugura monumentul „Turnul Unirii” de la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Suceava, eveniment coordonat de pr. Viorel Ioan Vârlan.

La ora 13:00, preşedintele administraţiei judeţene va participa la un eveniment organizat la Mitocu Dragomirnei, fosta localitate de graniţă între Bucovina şi vechiul regat.

Tot de Ziua Bucovinei, la ora 15:00, în cadrul altui eveniment, vor fi premiaţi elevi din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava, ocazie cu care va avea loc şi un program artistic susţinut de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

La ora 18:00, alături de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, Gheorghe Flutur va participa la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun, situat în centrul municipiului, ocazie cu care va avea loc şi un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava.

De Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, conducerea CJ Suceava va participa la ceremonia militară şi religioasă organizată în Piaţa Tricolorului din centrul municipiului Suceava, începând cu ora 12:00. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Cozma Răcoare says:

    Bine că nu ați procedat ca unele publicații digital-sclifosite,kufurist-fluturiste care anunță același program,dar la persoana I,singular,ca și cum ar fi vorba despre un program privat al gornistului județean… Adevărul este că niciodată nu poți ști cât de jos coboară ștacheta penibilulului și a pupincursimului corespunzător…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: