Percheziţii pentru destructurarea unui grup care împiedica extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, au pus în aplicare, ieri, 123 de mandate de percheziţie domiciliară. Au fost vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului.

Potrivit anchetei, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj. Aflăm că membrii grupului au urmărit „să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului”. În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală urma să fie conduse, în vederea audierii, 40 persoane despre care am fost informaţi că există suspiciunea că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul DIC, DCCO, DGPMB, BCCO Bucureşti şi din cadrul structurilor de investigaţii criminale din judeţele în care s-au efectuat percheziţii, inclusiv judeţul Suceava. Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat luptători din cadrul IGPR şi DGPMB, de asemenea forţe ale Jandarmeriei Române.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” ni s-a precizat în comunicatul de presă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI