Un modern laborator de informatică la Şcoala Giurgeşti

În urma experienţei acumulate prin implementarea proiectului la Şcoala Primară Osoi, proiect care se bucură de un real succes, Clubul Rotary Suceava Cetate a decis extinderea acestuia la o nouă şcoală din comunitate, Şcoala Gimnazială Giurgeşti, comuna Vultureşti.

Unitatea şcolară este situată în aceeaşi zonă defavorizată, cursurile fiind urmate de 77 de elevi care aparţin celor trei forme de învăţământ (preşcolar, primar şi gimnazial). Măsurile implementate pentru realizarea acestui proiect au constat în transformarea unei săli de clasă în laborator modern de informatică destinat tuturor elevilor ce frecventează cursurile acestei unităţi, prin realizarea conexiunilor tehnice, dotarea cu mobilier şi echipamente electronice specifice: laptopuri, videoproiector, tablă inteligentă, router.

Vineri, 18 noiembrie 2022, a avut loc inaugurarea laboratorului.

„În lipsa materialelor didactice şi a mijloacelor de învăţământ moderne, procesul instructiv-educativ se realizează cu dificultate. Dacă în şcolile din mediul urban, cu mulţi elevi, bugetul permite astfel de achiziţii, în cazul şcolilor din mediul rural, cu un număr redus de elevi, fondurile sunt insuficiente pentru dotare, astfel că este nevoie de fonduri private. Viitorul educaţiei implică utilizarea de softuri şi programe educaţionale, de exemplu manualele digitale, însă lipsa unei infrastructuri digitalizate diminuează/anulează calitatea utilizării lor şi a efortului pe care elevii şi cadrele didactice sunt dispuşi să-l depună. În acest sens mulţumesc Rotary Club Suceava Cetate în numele elevilor şi al întregului colectiv de cadre didactice pentru tot sprijinul acordat în vederea amenajării unei clase multimedia care să crească gradul de atractivitate al activităţilor didactice. Procesul de învăţare este mult mai uşor când lecţia este colorată, dinamică şi interactivă. Utilizarea tehnologiei duce la asimilarea mai rapidă a cunoştinţelor şi implicit la rezultate mai bune” a declarat prof. Alexandru Vieru, directorul unităţii şcolare.

„Avem în vedere implementarea a două componente: crearea unui mediu fizic cât mai propice pentru desfăşurarea procesului educaţional şi susţinerea elevilor prin derularea de activităţi dedicate, necesare dezvoltării acestora prin facilitarea accesului la informaţie şi mijloace moderne de învăţare. Le oferim astfel şansa de a-şi lărgi orizontul, motivându-i să continue studiile liceale şi studiile superioare, pentru a beneficia de un viitor şi o viaţă mai bună. Deoarece educaţia ne uneşte, planul este ca aceşti copii să reuşească” a precizat Adrian Dragoş Vargan, managerul proiectului „Împreună pentru viitor”.

„Educaţia reprezintă drumul cel mai sigur spre dezvoltare, spre creşterea calităţii vieţii. Ceea ce ne propunem prin astfel de proiecte este să deschidem noi orizonturi oferindu-le copiilor suportul necesar în acest sens, astfel încadrându-ne în tema guvernatorului. Suntem bucuroşi că am putut face învăţarea mai plăcută pentru elevii din Giurgeşti” a afirmat Cătălin Constantin Roibu, preşedintele Clubului Rotary Suceava Cetate.

Valoarea totală a proiectului este de 65.000 lei, până în prezent fiind angajate cheltuieli de 54.120 lei.

Sponsor principal a fost Fundaţia Insight din Bucureşti reprezentată de Dan Colăcel. Totodată, la apelul de implicare au răspuns cu promptitudine Rotary International District 2241 prin DG Florin Mărginean, Eugen Damean, Data Service SRL, reprezentată de Meda Vargan, şi Copromen Solutions SRL reprezentată de Ştefan Moroşan. (ŞTEFAN MACEDON  GHEORGHIŢĂ)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: