Senatorul George Mîndruţă a participat la cea de-a 68-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO

În perioada 18-21 noiembrie, la Madrid, a avut loc cea de-a 68-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO. Pe agenda Adunării, la care au participat parlamentari din ţările membre NATO, dar şi din ţări asociate, au fost teme precum războiul din Ucraina, provocările strategice şi economice generate de corupţie, securizarea industriilor esenţiale şi a lanţurilor de aprovizionare. Timp de trei zile, s-a lucrat în comisiile Adunării, respectiv Comisia pentru democraţie şi securitate, Comisia pentru apărare şi securitate, Comisia politică, precum şi Comisia pentru economie şi securitate.

Prezent la lucrările sesiunii, senatorul George Mîndruţă a declarat: „Ca membru al Comisiei pentru economie şi securitate, am discutat şi votat trei rapoarte şi două rezoluţii referitoare la provocările strategice şi economice generate de corupţie, la războiul din Ucraina şi provocările regionale, precum şi securizarea industriilor esenţiale şi a lanţurilor de aprovizionare. După dezbateri şi amendamente aduse, toate aceste documente au fost votate în unanimitate de către membrii comisiei.

Ziua de luni a fost dedicată şedinţei plenare a sesiunii anuale. Ander Gil, preşedintele Senatului Spaniei, Meritxell Batet, preşedinta Camerei Deputaţilor din Parlamentul spaniol, Pedro Sanchez, prim-ministrul guvernului spaniol, Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, au vorbit despre importanţa Alianţei în contextul politic şi de securitate actual, despre provocările generate de criza energetică pe care o traversăm.

De asemenea, s-a reiterat decizia NATO de poziţionare ca o organizaţie defensivă, prin adoptarea unui model de forţă semnificativ, consolidat pe mai multe domenii: terestru, aerian, naval, cyber, dar şi spaţiul cosmic. S-a evidenţiat şi necesitatea continuării cooperării continue între NATO şi UE pentru a creşte rezilienţa infrastructurilor naţionale critice, în special reţelele de energie şi comunicaţii, de care guvernele şi economiile depind atât de mult”. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: