Rusia plănuieşte să înroleze până la 700.000 de soldaţi în a doua mobilizare

Kremlinul se pregăteşte pentru o a doua rundă de mobilizare şi plănuieşte să înroleze până la 700.000 de oameni, a afirmat consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gherşcenko, potrivit Sky News.

În septembrie, preşedintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parţială în Rusia pentru a „asigura securitatea poporului nostru şi a populaţiei din teritoriile eliberate”.

La momentul respectiv, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia va recruta 300.000 de rezervişti pentru a-şi susţine armata.

Ulterior, însă, au început să apară informaţii potrivit cărora autorităţile ruse ar fi recrutat şi oameni ai străzii pentru a-şi reface efectivele militare.

Acum, consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gherşcenko, a afirmat că o nouă rundă de mobilizare ar putea fi la orizont pentru Rusia în ianuarie.

Dacă afirmaţiile sunt adevărate, aceasta sugerează că Rusia se pregăteşte pentru un conflict de lungă durată şi, de asemenea, că războiul Moscovei din Ucraina nu decurge aşa cum şi-a imaginat Putin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: