Preşcolarii de la GPP „1-2-3” Suceava au fost sfătuiţi de poliţişti cum pot evita incidentele prin care riscă să ajungă în postura de victime

Opt grupe de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) „1-2-3” Suceava au desfăşurat, vineri, 18 noiembrie a.c., activităţi în parteneriat cu ofiţeri de poliţie din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară, prin proiectul partenerial de prevenire a violenţei fizice şi psihologice în mediul şcolar „Ia atitudine, Spune STOP Violenţei”, în vederea cunoaşterii unor practici şi soluţii menite să îi ţină în siguranţă în situaţii diverse, prin respectarea permanentă a unor reguli şi norme de securitate personală.

Acţiunea a avut loc în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale.

Aflăm că activităţile au urmărit gradul de conştientizare al pericolelor şi identificarea de soluţii şi de măsuri de prevenţie pentru evitarea incidentelor prin care copiii pot ajunge în postura de victime.

„Considerăm că un copil bine informat va fi capabil să facă alegeri mai bune, să reacţioneze adecvat pe stradă sau oriunde relaţionează cu alţi oameni” au precizat cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit „1-2-3” Suceava.

Ni s-a precizat că Săptămâna Educaţiei Globale este un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei şi are menirea de a creşte gradul de conştientizare în direcţia respectării drepturilor omului, a cooperării pentru pace, durabilitate şi solidaritate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: