Gheorghe Flutur, după şedinţa coaliţiei de guvernare, a anunţat creşterea pensiilor cu 12,5% şi menţinerea preţurilor plafonate la energie până în 2025

> Mă bucur că am contribuit şi eu aici la lucruri cruciale pentru populaţie, a precizat prim-vicepreşedintele PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a anunţat că în urma negocierilor din coaliţia de guvernare s-au stabilit măsuri atât pentru pensionari, cât şi pentru plafonarea preţurilor la energie.

„În seara aceasta (luni – n.red.) am obţinut o serioasă victorie pentru pensionari, majorarea punctului de pensie cu 12,5% pentru toate pensiile, iar cei cu pensii mici vor mai primi ajutoare pe energie şi pe hrană, care, în medie înseamnă încă 3 – 3,5% începând cu 1 ianuarie 2023!” a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că numărul pensionarilor în România este de 4,7 milioane, dintre care cu pensii sub 1.500 lei sunt 2,3 milioane, iar cu pensii între 1.500 – 2.000 de lei sunt încă un milion.

„Aşadar, cei cu pensii mici pot primi majorare cu tot cu tichete care poate ajunge la 20% lunar. PNL a avut un rol fundamental în aceste majorări” a spus Flutur.

El a mai anunţat că în aceeaşi şedinţă s-a discutat forma finală a „ordonanţei pe energie”, care stabileşte că până în 2025 se plafonează preţul, păstrând preţul actual.

Totodată, a spus Flutur, sunt incluse între entităţile protejate şi familiile cu mai mulţi copii, se introduc şi operatorii de utilităţi publice, unităţile de cult.

„Asta înseamnă stabilitate în aceste vremuri şi mai multă siguranţă atât la populaţie, cât şi la agenţii economici! Mă bucur că am contribuit şi eu aici la lucruri cruciale pentru populaţie!” a transmis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: