China închide parcuri şi muzee pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID

Beijingul a închis ieri parcuri, centre comerciale şi muzee, în timp ce mai multe oraşe chineze au reluat testele în masă pentru COVID-19, după ce s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri la nivel naţional, transmite Reuters.

China a raportat 28.127 de noi cazuri la nivel naţional pentru ziua de luni, apropiindu-se de vârful zilnic de infecţie din aprilie. În capitala Beijing, cazurile au atins un nou record, ceea ce a determinat autorităţile să facă apel la populaţie să rămână în case. Au existat două noi decese, faţă de trei în weekend, care au fost primele din China din luna mai.

Luni, Beijingul a înăsprit regulile de intrare în oraş, cerând ca cei care sosesc din alte părţi ale Chinei să fie supuşi timp de trei zile unui test COVID înainte de a li se permite să părăsească locuinţa. Multe muzee au fost închise, iar marţi, locaţii precum parcul de distracţii Happy Valley şi parcul Chaoyang din oraş au fost închise. Beijingul a raportat 1.438 de noi cazuri, în creştere faţă de 962 duminică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: