Vesel ești de neînvins

„«Şochează» şi vei fi băgat în seamă”! Chiar dacă spui sau faci o tâmpenie „şocantă”, fii sigur că vor apărea nişte susţinători! În primul rând din mass-media care se închină la zeul rating, dar şi din rândul „deontologilor” care vor descoperi nişte „adevăruri” la care nu te-ai gândit vreodată!

În politică, moda curentării cu şocuri este preferată de toţi, dar mai ales de „justiţiari”! Este cea mai rapidă şi eficientă metodă de a ajunge în „lumina reflectoarelor”, dar şi ca invitat în platourile de filmare ale televiziunilor! Un cercetător profesionist este eclipsat în România de o creatură fără scrupule care emite enormităţi pe care „poporul votant” vrea să le audă!

„Şocarea” celor „… dar mulţi”, cum spunea Lăpuşneanu, se poate face în mai multe feluri, în funcţie de obiectiv (în general, luat de voturi), nivelul de educaţie al „ţintei” şi problema „la ordinea zilei”.

„Promisiunea şoc” are succes garantat pentru 15-20% din popor, dovadă fiind rezultatele „de etapă” (din fericire!) pe care le-au avut Dan Diaconescu, Becali, Simion etc.! „Votaţi-mă şi în 30 de zile voi elimina…” orice aspect din viaţa economico – politico – socială care vă supără şi voi face dreptate pentru voi! Recunoaşteţi mesajul? Sigur că da! Dar puţini pot face asemenea promisiuni fără să roşească sau să le tremure glasul!

Utilizarea de termeni „şoc” care cutremură poporul conferă emitentului o aură de om cultivat! Este celebră expresia de „cârpă KGB-istă” cu care a fost „gratulat” Iliescu, nu fără temei, de un politician care spunea „lăsaţi securiştii să vină la mine”! Legat de aceasta, am fost şocaţi, de-a lungul timpului, de acuzaţii de: e „omul ruşilor, americanilor, masonilor etc.”.

Poreclele-şoc au avut o perioadă de glorie, cea în care politicieni cu umor (de diferite calităţi!) se mai găseau în România! Constantinescu era „apul”, Năstase era „Bombonel”, iar Băse era „Chiorul” (grobiană poreclă, dar „a prins”)! Nici aşa ceva nu mai avem şi ne apucă somnul de atâta „seriozitate” în viaţa politică! Români fără umor? Jalnic!

Românii mai pot fi şocaţi-curentaţi dacă le sunt prezentate conspiraţiile sinistre ale străinilor privind „ţărişoara noastră”! „Oculta mondială” şi nu „inculta naţională” este vinovată de toate relele din România! Fără ei am defila spre fericirea generală cu Herr Klaus în frunte, pe un cal alb (sorry, bicicletă albă)! Iar Rareş Bogdan ar aborda o altă nuanţă de ruj, cea a bucuriei fără margini!

Mult mai urâtă este practica acuzaţiilor-şoc, fără nicio dovadă, aşa-zisul „atac la persoană”! Şi nu mă refer la hoţie, nepotism, „pus tălpi”, cumpărat diplome etc.! Aceste „realizări” nu mai şochează, sunt „normalitatea” societăţii noastre! Intratul cu bocancii în viaţa privată a persoanei vizate şi a familiei este oribilă, dar folosită de ticăloşii absoluţi de care ne tot lovim!

Ar mai fi multe aspecte de şoc la noi sau „afară”, dar mă opresc aici.

În final, aş adăuga că nimeni nu mai este şocat de afirmaţia că un demnitar este prost, nărod, ticălos etc.! De ce oare? Aştept răspunsul!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1 Un producător de ouă BIO a livrat unui magazin de cartier o cantitate mică din acest produs şi la un preţ mai mare decât al celor normale! Vizitând neanunţat, a remarcat că numărul de ouă BIO era mai mare decât cel livrat, deşi era unicul furnizor al acestui produs! Şi calitatea BIO a devenit contagioasă!!

P.S. 2 Răsculaţii din Burkina Faso (fostă Volta Superioară) flutură steagul Rusiei!! Arc peste timp! Spunea un politician acum 50 de ani: „URSS = Volta Superioară cu arme nucleare”! Şi aşa a rămas! Ca şi prietenia dintre popoarele lor!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: