Premierul Nicolae Ciucă a anunţat verificări privind decontările pentru cazarea refugiaţilor ucraineni

> Este păcat că în astfel de situaţii se foloseşte suferinţa unor oameni pentru beneficii care nu se cuvin, a spus primul ministru

 Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, în judeţul Maramureş, că vor fi efectuate verificări, dar se va analiza şi dacă e nevoie modificări ale legislaţiei privind decontările pentru cazarea refugiaţilor ucraineni.

El a fost întrebat dacă nu este cazul să fie modificată legislaţia în condiţiile în care s-au constatat mai multe situaţii în care unele persoane au încasat banii cuveniţi refugiaţilor.

„Reglementarea este prevăzută în OUG care a fost emisă când a început criza din Ucraina. Din OUG îmi aduc aminte că responsabilitatea privind gestionarea acestui aspect revine autorităţilor locale, care au responsabilitatea să gestioneze aceste plăţi” a spus Ciucă.

El a arătat că vor fi făcute verificări.

„Este necesar ca, în acest moment, probabil, în funcţie de ceea ce se va stabili la nivelul guvernului, cu instituţiile şi autorităţile responsabile, să facem verificări şi să analizăm acest cadru legal. Aveţi toată încrederea că se vor face şi verificările şi modificările necesare pentru a ne adapta la situaţia nou creată. Este păcat că în astfel de situaţii se foloseşte suferinţa unor oameni pentru beneficii care nu se cuvin” a spus Ciucă.

Reamintim că, joi, Primăria Rădăuţi a anunţat că, la cererea primarului Bogdan Loghin, Cristina Nichiforiuc a demisionat atât din funcţia de administrator public deţinută în cadrul primăriei municipiului, cât şi din organizaţia PNL Rădăuţi.

Potrivit comunicatului, aceeaşi situaţie a fost şi în cazul lui Radu Munteanu, fost director al CSM Rădăuţi, care a demisionat din organizaţia PNL Rădăuţi.

Cei doi sunt implicaţi într-un scandal legat de decontarea unor sume foarte mari de bani pentru cazarea unor refugiaţi ucraineni. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: