În vederea construirii rutei alternative Suceava – Botoşani

Despăgubiri de până la 40.000 de euro pentru exproprieri

Consiliul Local Suceava urmează să se întrunească în această săptămână, în şedinţă ordinară, având între altele, pe ordinea de zi, un proiect de hotărâre vizând exproprierea a 60 de persoane juridice şi fizice cu o suprafaţă totală de aproape 16.000 mp.

Potrivit referatului serviciului de specialitate din cadrul primăriei, în prezent, în municipiul Suceava, există „o problemă majoră de trafic auto în zona comercială a oraşului”, pe strada Calea Unirii, tronsonul cuprins între podul peste râul Suceava şi sensul giratoriu Burdujeni.

Pentru remedierea acestei probleme este în curs de realizare o rută alternativă, o microcentură spre Botoşani, un drum care să realizeze legătura dintre Calea Unirii (zona intersecţiei cu str. Traian Vuia) şi DN29 Suceava – Botoşani.

„În vederea realizării obiectivului de investiţii Ruta alternativă Suceava – Botoşani se impune cu necesitate realizarea exproprierii unor parcele de teren conform anexei la prezentul proiect. Printre etapele procedurii de expropriere se află şi consemnarea sumei individuale aferente reprezentând plata despăgubirii pentru imobilele care fac parte din coridorul de expropriere şi afişarea listei proprietarilor imobilelor” se arată în document.

Totodată, se menţionează că valoarea despăgubirii a fost stabilită prin raport de evaluare întocmit pentru fiecare parcelă de teren pe categorie de folosinţă de un evaluator autorizat.

Cea mai mare sumă prevăzută ca despăgubire, de peste 40.000 de euro, este pentru exproprierea unei suprafeţe de 5.034 mp care face parte din domeniul privat al municipiului Suceava, fiind urmată de o despăgubire de 21.792 euro pentru o persoană fizică, pentru exproprierea unei parcele de 1.362 de mp, şi de o despăgubire de 19.216 de euro, pentru proprietarul unei parcele de 1.201 mp.

Cea mai mică valoare de despăgubit este de 6 euro, pentru un metru pătrat aparţinând domeniului public al municipiului Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: