Controale la agenţii de plasare a forţei de muncă şi utilizatorii salariaţilor temporari

 > Inspectorii de muncă suceveni au aplicat amenzi de 10.000 de lei şi au avertizat trei firme specializate înregistrate la ITM

 Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a derulat o campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 156 din 2000 cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care desfăşoară activitate pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate. În acelaşi timp, a fost verificată respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă de către agenţii de muncă temporară, cât şi de către utilizatorii salariaţilor temporari.

Inspectorul-şef Romeo Butnariu informează că la acţiune au participat inspectori din cadrul Serviciului „Control relaţii de muncă”, aceştia controlând 11 agenţi de plasare a forţei de muncă care sunt înregistraţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

Doar pe această linie, pentru deficienţele constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale însumând de 10.000 lei. Grupul-ţintă l-au constituit agenţii de plasare a forţei de muncă din evidenţă, dar şi orice alte persoane fizice şi persoane juridice care desfăşoară activitate de selecţie şi plasare a forţei de muncă în străinătate de pe teritoriul României.

De asemenea, în vizor au fost societăţile cu „activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului”; angajatorii care au fost sancţionaţi pentru nerespectarea condiţiilor legale privind desfăşurarea activităţii ca agent de muncă temporară: societăţile care utilizează salariaţi temporari, prin punere la dispoziţie de pe teritoriul României sau al unui stat UE sau SEE.

Romeo Butnariu, şeful ITM, arată că din totalul de 16 agenţi de muncă temporară existenţi la nivelul judeţului, au fost controlaţi 7. Ca urmare a deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au dat trei avertismente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: