Charlize Theron afirmă că limba afrikaans „nu este foarte utilă”, stârnind un val de reacţii în Africa de Sud

Actriţa sud-africană Charlize Theron a stârnit un val de reacţii în ţara sa natală după ce a declarat că limba afrikaans, limba ei maternă, „nu este foarte utilă”, informează AFP. Actriţa afrikaner în vârstă de 47 de ani, născută în oraşul sud-african Benoni, lângă Johannesburg, şi stabilită în prezent în Statele Unite, a făcut aceste declaraţii în podcastul „SmartLess”, găzduit de actori de la Hollywood. „Sunt aproximativ 44 de persoane care încă o vorbesc, cu siguranţă este o limbă pe cale de dispariţie. Nu este o limbă foarte utilă”, a spus ea râzând. Ea a povestit că nu prea ştia să vorbească limba engleză înainte de a ajunge în Statele Unite, la vârsta de 19 ani. Africa de Sud are unsprezece limbi oficiale la o populaţie de aproape 60 de milioane de locuitori. Afrikaans este a treia cea mai vorbită limbă din ţară (12,2%) după zulu (25,6%) şi xhosa (14,8%).

„Charlize Theron este poate o actriţă excepţională, însă nu este bine informată când vine vorba de limba ei maternă”, a criticat, într-un comunicat, micul partid afrikaner „Freedom Front Plus”, oferind date oficiale. „Utilizarea (limbii) afrikaans a crescut în general”, a scris un internaut, printre numeroasele comentarii de pe Twitter. „Sunteţi lipsită de respect faţă de vorbitorii de afrikaans şi faţă de familia dumneavoastră”, a scris un alt internaut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: