Actorul Michael J. Fox a primit un Oscar onorific pentru activitatea legată de boala Parkinson

Actorul Michael J. Fox, care a fermecat publicul în comedia TV din anii 1980 „Family Ties” şi în filmele „Back to the Future”, a primit un Oscar onorific pentru activitatea de susţinere care a permis strângerea a 1,5 miliarde de dolari pentru cercetarea bolii Parkinson, scrie Reuters.

Fox a fost diagnosticat cu Parkinson la vârsta de 29 de ani. Ulterior, el şi-a întrerupt cariera de actor şi a înfiinţat, în 2000, Fundaţia Michael J. Fox pentru cercetarea bolii Parkinson pentru a ajuta la finanţarea unui tratament.

Actorul canadian a fost premiat la gala anuală Governors Awards, unde o mulţime de vedete de primă mână, printre care Tom Hanks şi Jennifer Lawrence, l-au ovaţionat în picioare.

Fox a spus că cea mai grea parte a diagnosticului său a fost „lupta cu incertitudinea” şi că a ţinut diagnosticul său secret ani de zile pentru că „nu ştiam dacă publicul ar putea râde dacă ar şti că mă lupt cu boala”.

Actorul, acum în vârstă de 61 de ani, a primit premiul umanitar Jean Hersholt din partea consiliului guvernatorilor Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, grupul care decernează premiile Oscar, şi a fost prezentat de prietenul Woody Harrelson.

„A transformat un diagnostic înfricoşător într-o misiune curajoasă”, a spus actorul din „Cheers”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: