Maidanele cu fraieri

Nu m-am gândit niciodată că fraierii pot decide viitorul politic al unei ţări, dar realitatea e că numeroase state, între care cele mai celebre democraţii precum Anglia şi SUA, ne-o dovedesc. Şi aşa ceva a fost posibil deoarece, în majoritate, discursul politic, deciziile unor partide, politicăreala de la televizor, de pe site-urile publice ale Internetului, de pe reţelele sociale li se adresează. E nevoie stringentă de votul lor. De aceea bătălia politică până la alegerile viitoare va fi pentru atragerea fraierilor la urne de o parte ori de alta, iar asta va presupune ca întotdeauna înşelăciunea ordinară, nu convingerea ca în cazul cetăţenilor aparţinând conştient unei comunităţi, unei patrii.

Pentru că fraierii noştri nu sunt deloc puţini, dacă analizăm comportamentul lor electoral în ultimii 32 ani. E adevărat, sunt cetăţeni ca şi noi, dar care nu cred ceea ce văd cu propriii ochi, ci doar ceea ce li se spune de către inşi asemeni lor. Nu-mi dau seama bine în baza căror criterii şi-i aleg. Cert e că nu sunt interesaţi de adevăr şi realitate, ci doar să-şi audă propriile gânduri, visuri, interpretări mărturisite, confirmate de idolii lor.

Nu vă pară lucru de şagă, dar fraieri au şi alţii: cetăţenii UK, influenţaţi de manipulările lui Putin, au hotărât ieşirea din UE, iar acum regretă; cei americani l-au votat pe Donald Trump, iar fake-news-rile lui Putin au dat o mână de ajutor, şi cât pe ce să dea foc propriei patrii, că la Capitoliu fraierii în toată mizeria lor „trumpistă“ au reuşit să-şi facă de ruşine ţara în lumea largă. Şi dacă la ei fraierii şi-au făcut damblaua, vă închipuiţi ce va fi fiind la alţii mai mici precum noi?

Şi da, fraierii îşi adaugă mereu „contribuţia“ la câştigarea alegerilor şi-şi impun destui lideri de-ai lor, ca apoi omenirea să se întrebe cum e posibil să vedem în fruntea noastră reprezentanţi (semi)analfabeţi, inşi imorali care şi-au abandonat familiile şi copiii, schimbându-şi nevestele ca pe ciorapi, bătăuşi, agresivi, puşi mereu pe harţă şi scandal, de zici că n-au nici cei 7 ani de-acasă, darmite ceva şcoală. Inşi care n-au lucrat niciodată sau care n-au avut în viaţa lor o funcţie, o responsabilitate, care şi-au făcut averi din corupţie, furt, înşelătorii rămase nedovedite de instanţe de judecată şi chiar dovedite. Îşi bat joc mitocăneşte de colegii lor, de iniţiative valoroase, dau pe dinafară de insolenţă, delăsare şi aroganţă, fiindcă hărnicia şi modestia sunt trăsăturile oamenilor cultivaţi şi cuminţi.

Dar să-i vedem pe fraieri în toată goliciunea lor: 6,6 milioane de decese COVID pe plan mondial, peste 66.000 în România, dar fraierii sunt convinşi că „gripa chinezească“ a fost doar o manipulare, de nu, o conspiraţie universală, o încercare a imperialismului american cu Bill Gates în frunte, a ocultei mondiale pentru scăderea populaţiei. În consecinţă, au refuzat vaccinarea şi purtatul măştii, ei şi familiile lor, îngroşând numărul deceselor. Iată-i cum se aliniază în spatele unor politicieni şi al gargaragiilor de la Ghiţă TV, Realitatea şi Naşul TV, destul de analfabeţi să recunoască teorii ştiinţifice.

Priviţi tragedia „operaţiunii speciale“ a lui Putin în Ucraina, zecile de mii de victime, sate, oraşe, mii de şcoli, spitale, universităţi, centrale electrice… distruse, dar în semn de omagiu Diana Şoşoacă, mare patrioată, şi Adrian Severin, fost ministru(!), merg să-l felicite pe ambasadorul Rusiei la Bucureşti.

Pentru că fraiereala vine de la televizor: publicitate agresivă cu remedii naturiste pentru creşterea imunităţii, toate dovedite de laboratoare universitare ca având zero eficacitate; priviţi efectele „fantastice“ ale acidului hialuronic care face ca o femeie în vârstă să arate ca o fecioară de 16 ani; luaţi în seamă pilulele minune ce prelungesc viaţa cu zeci de ani, vindecă orice cancer, orice boală gravă, ceea ce n-a reuşit ştiinţa medicală de milenii. Sunt pline studiourile TV de experţi fără şcoală, dar mari vindecători. Şi nu-i trage nimeni de mânecă.

La fel şi în politică: cele mai multe voturi le iau cei ce reuşesc să mintă mai bine şi promit marea cu sarea ştiind bine că e vorba de gogoşi electorale pentru fraieri şi creduli.

Fraier de serviciu,

PETRU TOMEGEA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: