Vesel eşti de neînvins

„Dar eu cu cine votez?” Celebra întrebare din „O scrisoare pierdută” este una cu atât mai actuală cu cât se apropie alegerile! Şi-o pun foarte puţini români. Vor să vadă cine îi „abureşte” mai frumos, criteriu suprem al electoratului nostru!

Politica este făcută de partide şi voi încerca să le văd intenţiile, personalităţile şi acţiunile pe care le întreprind! Sper să-i „supăr” pe toţi în aceeaşi măsură. Iar dacă unii se supără mai rău ca alţii, e vina şi opţiunea lor. Voi lua la „puricat” partidele în ordinea dată de numărul de voturi de la ultimele alegeri generale! Am folosit termenul de „puricat” văzând cât se mai scarpină şi pentru cel mai simplu act normativ (ordonanţă, HG, lege etc.).

Pe primul loc în ierarhie se înalţă falnic PSD! Falnic, dar nu ca bradul! Locul e ocupat de Herr Klaus!! Personal, remarc o mediocritate la toate nivelurile în acest partid, încât cetăţenii reţin cu greu numele celor ce reprezintă judeţul, miniştrii, europarlamentarii care trebuie să fie crema politicii etc.! Nu au sau le e frică să exprime cea mai banală idee ori să aibă cea mai evidentă sau necesară iniţiativă! Mai mult, membrii de partid care au performat (Teodorovici, Shaidek, Ilan Laufer) au fost marginalizaţi şi ne-am trezit cu „valori” pe care nu le-am ştiut şi le vom uita instantaneu după ce le auzim numele!  Şi toţi se laudă cu diplomă pe apărare, siguranţă naţională, dar şi cu cursuri „făcute afară” şi plătite de… Este necesar ca subordonaţii să fie inferiori sub aspect educaţional, intelectual sau al abilităţilor profesionale şi administrative?? Se pare că da! Câţi membri ai Academiei Române aveţi în prima linie?

Urmează, în ordinea voturilor, PNL – partidul Brătienilor. Ei se revendică liberali, deşi cam toţi sunt „lefegii” la stat (la stat degeaba, fiind numiţi politic!). Dacă le ceri să enumere cinci principii liberale, i-ai întristat sau enervat! Majoritatea sunt liberali cum sunt eu budist sau şintoist, dacă vreţi! Vă spun, în cunoştinţă de cauză, că la nivelul judeţului sunt doi-trei liberali autentici, ceilalţi fiind PD – FSN!! Au schimbat, clar avantajos, sigla şi culoarea partidului şi ar vrea să fie uitată apartenenţa politică anterioară! Vă este ruşine? La nivel central am aceeaşi întrebare: câţi liberali de frunte sunt membri ai Academiei Române? Poate ai Academiei lui Gabriel Oprea!!

USR s-a lansat (de către cine??) ca un partid al noii generaţii de tineri de succes, lupii tineri şi tehnocraţi ai secolului XXI! Educaţia lor (în România şi „afară”) este mult depăşită de o lipsă de scrupule şi o dorinţă de inavuţire ce depăşeşte hoţia „clasică” a celorlalte partide! Nu fac bani din supraevaluarea unor achiziţii, precum cei „învechiţi” în rele! Este mult mai eficient din „consultanţă”  şi „asistenţă tehnică” (la ce?, cine?)! Din PNRR vroiau o felie de 2,5 mld. euro! Oare cât vor obţine? Dar ne „prostesc” cu sloganuri ca în anii ’50: Fără penali în funcţii publice! Vor „consultanţi” în funcţii publice!

În Biblie se spune că cei trei crai de la Răsărit au venit cu aur, smirnă şi tămâie! O fi venit şi AUR de la Răsărit cu aur, euro, dolari, dar fără ruble pentru a nu genera critici! Smirna vine din limba rusă şi înseamnă „drepţi” în faţa şi la ordinul superiorului! Cine o fi şeful? Apariţia tămâiei este clar evidenţiată de gradul de educaţie a majorităţii membrilor AUR! Simion spunea că cea mai bună educaţie a primit-o activând în galerie! Vă daţi seama câte înjurături a învăţat acolo? Oare vreun absolvent al Academiei de Fotbal este membru AUR?

De celelalte partide nu vreau „să ne râdem”! Sunt deja de râsul sau plânsul tuturor! Ca şi cei de mai sus!!

DAN STRUTINSCHI

P.S.  F. Kafka: „Un idiot este un idiot, doi idioţi sunt doi idioţi, 10.000 de idioţi sunt un partid politic”. Nu e valabil în România!!! Credeţi???

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: