Alfabetar de pandemie (şi nu numai)

Când lucrurile se scumpesc, iar oamenii se ieftinesc…

Anti-vaccinişti. „Peste tot există şoşocari şi purici şi coarne şi chitici şi cerve şi budence şi lazaruşi şi dan-bittmani şi radu-morari şi monica-popi şi răzvani-constantineşti şi gigi-becali şi alte ciudăţenii anti-vacciniste, dar impactul lor la populaţie este limitat prin acţiuni energice ale statului. La noi, statul, practic, n-a existat! Iohannis şi Cîţu au greşit flagrant şi când, pe la sfârşitul primăverii, au decretat că «la noi, pandemia a fost învinsă». Atunci, campania de vaccinare practic a murit, căci mesajul subliminal transmis de Vodă şi boierul său favorit a fost: dacă pandemia a fost învinsă, de ce să ne mai vaccinăm?! Cîţu a greşit grav şi cu campania de promovare a vaccinării. A făcut câteva spoturi caraghioase, ca să-şi promoveze de fapt «echipa câştigătoare», dar o campanie serioasă, de impact la public, n-a demarat niciodată. Dacă dădea 10 milioane de euro la presă, şi o făcea cu cap, putea salva sute de milioane de euro în zona spitalelor (o singură zi de terapie intensivă costă 3.000 de euro per pacient) şi mii de vieţi. N-a făcut-o şi e vinovat de omor din culpă! Iar asupra lui Iohannis, protectorul său dincolo de limitele raţionalului, va plana aceeaşi sinistră acuzaţie. O acuzaţie pe care nu o va pronunţa vreun tribunal penal, ci Tribunalul Istoriei. Acolo, grefierul va consemna că, la peste două veacuri de la Ciuma lui Caragea, am avut Ciuma lui Iohannis. Nu pentru că s-a întâmplat în vremea sa, ci pentru că în anul 2021 (spre deosebire de 2020) n-a făcut nimic ca s-o combată. Aşa s-a ajuns la peste 300 de morţi pe zi, cam cât ne spun istoricii că dobora şi Ciuma lui Caragea.” (Grigore Cartianu)

Bărbaţi. Nu mai râdeţi de ei. Cei mai mulţi sunt nişte bărbaţi convinşi… De ne-veste!

Black cat. Dacă o pisică neagră îţi taie calea… înseamnă că doar merge şi ea, biata…, undeva…

Cascador. Unul care… pică bine.

Căsnicie. O căsnicie fericită este atunci când o jumătate sforăie iar cealaltă jumătate nu aude.

Criză. Pandemie. Lucrurile se scumpesc. Oamenii se ieftinesc.

Deosebire. Ştii care este deosebirea dintre inteligenţă şi înţelepciune? – Nu. – Ei bine, eşti inteligent dacă nu crezi decât jumătate din ce auzi. – Şi înţelept? – Dacă ştii despre care jumătate e vorba.

Eficienţă. Avem o primă certitudine: vaccinul este foarte eficient… pentru cei care-l produc!

Evidenţă. „Noi… civilizaţiile… ştim acum că suntem… muritoare!” (Paul Valery)

Frică. Un bărbat depistat „pozitiv”: – Iubito, dacă eu aş muri, tu ai face sex cu alţi bărbaţi? – Dar pentru asta nu e nevoie să mori, dragule…

Gentileţe. Fiţi mereu gentili! Dacă cineva nervos vrea să vă trimită undeva (ştiţi dvs. unde!), spuneţi: după dumneavoastră!

Gropar. Constatare de pandemie, tristă: azi, groparul te costă mai mult decât popa!

Iad. „Oricum, este de preferat iadul cu o femeie deşteaptă, decât raiul cu una proastă.” (Mihail Drumeş)

Limbă. Numai în limba română poate fi întâlnit un asemenea grad de rudenie: o mamă de bătaie soră cu moartea!

Modă. Ultima modă între piţipoancele de la TV: pentru ca buzele lor să pară şi mai mari… îşi fac operaţie de micşorare de cap.

OZN. Descoperire de ultimă oră a savanţilor britanici: – Vrei sa vezi farfurii zburătoare? Însoară-te!

Paraziţi. „Artiştii unei ţări nu sunt paraziţii ei decât pentru cei lipsiţi de inteligenţă.” (Mircea Cărtărescu). Perfect. Dar cine pricepe asta?

Postulat. Ce nu e interzis nu este şi obligatoriu. (Liviu Antonesei)

Realism. Dialog: – Ce vei face după relaxarea – sperată, aşteptată – din cursul anului 2021 şi 2022? – Ei bine, ca şi ceilalţi, mă voi pregăti, urgent, de Crăciun!

Sclav. „Nimeni nu-i liber dacă-i sclavul corpului.” (Seneca)

Şef. Un angajat către şef: – Sunt angajat la dumneavoastră, din cauza crizei provocată de nenorocita asta de pandemie, pe jumătate de salariu… De aia vă rog să urlaţi la mine cu juma’ de voce!

Tulpină. Tulpina românească a noului virus se va numi „analfabeta”.

Vameşi. Vameşii belgieni (e un banc francez…, v-aţi prins) au confiscat două tone de hârtie igienică… cu niscai cocaină în ea!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: