DSP Suceava a primit 3.500 de doze de vaccin pneumococic

> Acestea vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ, în funcţie de solicitări

3.500 de doze de vaccin pneumococic au fost livrate, miercuri, Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, urmând a fi repartizate medicilor de familie din teritoriu, în funcţie de solicitări, potrivit datelor furnizate de autorităţile sanitare judeţene.

Noua tranşă de vaccin pneumococic se adaugă celor 2.830 de doze de vaccin repartizate deja către DSP Suceava de Ministerul Sănătăţii în cursul acestui an.

De menţionat este că DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) 6.000 de doze de vaccin pneumococic pentru anul 2022.

Conform schemei de vaccinare, dozele de vaccin pneumococic sunt administrate copiilor la vârstele de 2, 4 şi 11 luni.

Tot pentru anul în curs, DSP Suceava a solicitat MS 7.000 de doze de vaccin hepatitic B, primind 2.100 de doze de vaccin (EUVAX) de la alte instituţii similare din ţară.

În acest an, Ministerul Sănătăţii a repartizat DSP Suceava 24.000 dintre cele 25.000 de doze de vaccin BCG solicitate de autorităţile sanitare sucevene.

Totodată, potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, instituţia a mai primit de la Ministerul Sănătăţii 4.169 de doze de vaccin hexavalent DTPa-VPI-Hib-HB (Hexacima) şi 900 de doze de la alte DSP-uri din ţară, din totalul celor 11.000 de doze solicitate, de asemenea, alte 1.270 de doze de vaccin DTPa-VPI (Tetraxim) din totalul celor 3.000 solicitate Ministerului Sănătăţii şi 4.560 de doze de vaccin DTPa (ADACEL) din totalul celor 5.000 de doze solicitate ministerului de resort.

În stocul DSP Suceava au mai fost livrate în acest an 7.940 de doze de vaccin ROR (vaccin împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei) din totalul celor 10.000 de doze solicitate, dintre care 5.500 repartizate de Ministerul Sănătăţii şi 2.440 primite de la alte DSP-uri din ţară.

De asemenea, în 2022 au mai fost primite la DSP Suceava, de la Ministerul Sănătăţii, 47.025 de doze de vaccin gripal, din totalul celor 53.000 de doze solicitate.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a început livrarea către direcţiile de sănătate publică a 178.000 de doze de vaccin pneumococic, întreaga cantitate de vaccin urmând să fie repartizată în ţară până vineri, 4 noiembrie.

Sursa citată a menţionat că cele 130.000 de doze de vaccin hepatitic B, contractate la începutul lunii octombrie, vor fi livrate la mijlocul lunii noiembrie. Pentru vaccinul hexavalent, procedura de licitaţie este în curs de finalizare şi urmează să se încheie un acord-cadru valabil pentru o perioadă de 4 ani. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI