Rugbi

Sucevenii Mihai Macovei şi Daniel Plai, din nou în lotul României

Staff-ul tehnic al naţionalei de rugbi a României a convocat un lot de 33 de jucători pentru primul meci test World Rugby, cu Chile, programat pe 5 noiembrie.

„Este grozav că vom avea un festival de rugbi internaţional pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf în următoarele trei weekend-uri. Prima noastră provocare va fi o luptă interesantă împotriva echipei Chile, care a progresat foarte mult, iar în ultimele 12 luni a înregistrat victorii în deplasare împotriva Rusiei şi a Statelor Unite ale Americii. Aştept cu nerăbdare această muncă împreună cu echipa de antrenori şi jucători în dorinţa de a ne dezvolta propriul nostru stil şi identitate de joc şi a avea o evoluţie solidă în aceste partide. Jucătorii au răspuns foarte bine la primele antrenamente făcute şi au arătat o atitudine de joc foarte bună. Este important să continuăm să creştem ca echipă în timp ce vom căuta să ne impunem planul de joc împotriva echipei din Chile şi să facem din Arc, o adevărată fortăreaţă”, a declarat antrenorul principal al României, Andy Robinson.

Naţionala României va juca pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf trei meciuri-test, pe 5 noiembrie cu Chile, pe 12 noiembrie cu Uruguay şi pe 19 noiembrie cu Samoa. Pe acelaşi stadion vor avea loc alte două partide test, Tonga – Chile (12 noiembrie, ora 13:00) şi Tonga – Uruguay (19 noiembrie, ora 12:45 ora). Toate cele cinci echipe sunt calificate la Cupa Mondială din 2023. România va evolua într-o grupă cu Africa de Sud, campioana en titre, Irlanda, Scoţia şi Tonga.

Din cei 33 de „stejari” convocaţi, 18 fac parte din pachetul de înaintare, iar 15 sunt jucători de treisferturi.

Din lotul României fac parte şi sucevenii Mihai Macovei (RC Bassin D’Arcachon) şi Daniel Plai (CSA Steaua).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: