În bugetul local al municipiului Suceava

Cheltuieli în creştere cu acoperirea navetei cadrelor didactice

> Pentru intervalul septembrie – noiembrie 2022, necesarul este de 164.134 de lei, faţă de cel de 100.485 de lei din urmă cu un an, cauza constând în scumpirea carburanţilor şi a abonamentelor de călătorie

Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat, în şedinţa ordinară de ieri, un proiect de hotărâre privind decontarea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat. Este vorba despre personalul care nu deţine locuinţă pe teritoriul reşedinţei de judeţ, demersul având în vedere intervalul septembrie-decembrie 2022.

Conform proiectului de hotărâre, totalul solicitat de conducerile grădiniţelor, şcolilor primare, şcolilor gimnaziale, liceelor, colegiilor şi unităţilor postliceale este de 164.134 de lei.

De remarcat este că fondurile necesare sunt în creştere, atât în contextul majorării preţurilor carburanţilor, dar şi al numărului mai mare de unităţi de învăţământ care solicită acoperirea costurilor cu naveta. Astfel, în aceeaşi perioada a anului trecut, suma aprobată, în baza solicitărilor venite la Primăria Suceava, a fost de 100.485 de lei. Anul acesta, cereri au fost înaintate de consiliile de administraţie din 27 de unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, faţă de 25 în acelaşi interval din 2021. Conform prevederilor legale în vigoare, sunt decontate cheltuielile pentru abonamente, carburanţi sau pentru folosirea mijloacelor de transport. În conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1 din 2011, personalul didactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu dispune de o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea profesională, beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport la, şi de la locul de muncă, între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ. Finanţarea respectivelor cheltuieli este prevăzută în bugetele unităţilor şcolare aflate în această situaţie. Aprobarea drepturile băneşti aferente personalului didactic care solicită cheltuieli de deplasare revine consiliului local, în urma unei propuneri înaintate de consiliul de administraţie al şcolii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI