Sensul giratoriu de la intersecţia Căii Unirii cu ruta alternativă Suceava – Botoşani va fi realizat în 3 luni

Consiliul Local Suceava ar urma să aprobe în şedinţa de peste câteva zile indicatorii tehnico-economici în vederea amenajării unui sens giratoriu la intersecţia dintre Calea Unirii şi ruta alternativă Suceava – Botoşani.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre semnat de primarul Ion Lungu se arată că investiţia este necesară întrucât, în momentul actual, în municipiul Suceava există o problemă majoră de trafic auto în zona comercială a oraşului, pe strada Calea Unirii.

Ion Lungu arată că, pentru decongestionarea traficului pe această arteră, este în curs de realizare o rută alterativă ocolitoare a zonei comerciale, sub forma unei microcenturi care va face legătura dintre strada Calea Unirii în zona intersecţiei cu str. Traian Vuia şi DN 29 Suceava – Botoşani.

„Una din componentele necesare pentru realizarea acestei centuri ocolitoare este amenajarea unui sens giratoriu de reglementare a circulaţiei la intersecţia străzii Calea Unirii cu strada Traian Vuia şi cu strada Apeductului, zonă din care începe propriu-zis centura ocolitoare. În acest moment această intersecţie este reglementată prin semaforizare” explică primarul.

Ion Lungu reaminteşte că respectivul sens giratoriu trebuia făcut de un dezvoltator imobiliar care a primit în 2017 aprobarea pentru construirea a patru blocuri de locuinţe în zonă. Dar acesta nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, motiv pentru care Primăria Suceava a iniţiat în instanţă o acţiune în pretenţii pentru a recupera suma de bani care trebuia investită de dezvoltator.

Având în vedere această situaţie, municipalitatea a început demersurile realizării din fonduri proprii a sensului giratoriu. „Prin amenajarea acestei intersecţii cu sens giratoriu se va mări considerabil capacitatea de circulaţie pe artera principală, reducându-se considerabil timpii de aşteptare. Totodată, se va asigura parcurgerea intersecţiei în condiţii de siguranţă şi confort sporit pentru traficul de vehicule. Intersecţia este o zonă intens circulată atât de autovehicule uşoare, grele, dar şi de pietoni” a adăugat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI