Agenţii economici rămaşi pe afară se mută în Piaţa Mică modernizată

Consiliul Local al municipiului Suceava va aproba, în şedinţa ordinară a lunii octombrie, un proiect de hotărâre privind reluarea valabilităţii contractelor de închiriere cu agenţii economici care încă activează în afara halei Pieţei „George Enescu”, de curând modernizată.

Contractele de închiriere încheiate între municipiul Suceava şi agenţii economici în cauză au fost suspendate pe data de 1 noiembrie 2019, aceştia din urmă plătind chirie proprietarului terenului pe care au fost mutate temporar tarabele pieţei agroalimentare din zonă. Suspendarea încetând, aleşii municipali vor delibera asupra reluării contractelor de închiriere pe o perioadă de 25 de luni, respectiv între 1 noiembrie 2022 şi 31 decembrie 2024, cu posibilitatea prelungirii acestora. Astfel, începând cu 1 noiembrie 2022 şi până pe 31 decembrie 2024, cei 30 de agenţi economici din zonă ar urmă să plătească chirii la nivelul celor stabilite prin HCL. După expirarea acestui termen, deliberativul local poate stabili un alt nivel al chiriei. În proiectul de hotărâre se specifică în mod expres că este interzisă subînchirierea terenurilor şi construcţiilor (chioşcurilor) proprietate publică a municipiului Suceava date în chirie agenţilor economici în cauză.

Obiectivul „Hală cu parcare subterană” pentru Piaţa agroalimentară „George Enescu”, cunoscută drept Piaţa Mică, a fost recepţionat pe 26 august 2022, fiind deschis cumpărătorilor pe 30 august. În încăperea principală, destinată comercianţilor de legume, fructe, rădăcinoase etc., 60% din spaţiu este repartizat producătorilor autohtoni, iar restul societăţilor comerciale. Valoarea lucrărilor demarate în septembrie 2019 s-a ridicat la 13,15 milioane de lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro, câştigătoarea licitaţiei fiind asocierea de firme SUCT, Loial Impex şi Don Proiect, toate din Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI