Judecată pentru angajări fictive în vederea obţinerii ilegale de indemnizaţii de creştere a copilului...

O femeie din Adâncata a continuat să falsifice documente…

O femeie din comuna Adâncata a fost reţinută, joi, într-un dosar vizând fraudarea bugetului de stat prin obţinerea ilegală de indemnizaţii de creştere a copilului în baza unor documente false.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Suceava au efectuat, joi, o percheziţie domiciliară într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în care se efectuează cercetări faţă de nouă inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune, complicitate la tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals în declaraţii şi uz de fals.

Potrivit anchetei, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, opt persoane, în complicitate infracţională cu Rachila G., au încercat să fraudeze bugetul de stat prin obţinerea ilegală a indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor prin depunerea unor documente false de angajare către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Suceava.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată în cauză au fost identificate şi ridicate sisteme informatice, înscrisuri şi documente cu valoare probatorie. Iar după audiere, Rachila G. a fost reţinută 24 de ore.

De menţionat este că Rachila G. este trimisă în judecată într-un dosar asemănător, ea fiind acuzată că, prin firmele pe care le controlează, în perioada 2015 – 2017 a angajat fictiv 30 de persoane în funcţia de vânzătoare, emiţând totodată adeverinţe de salariat cu date false, care au fost ulterior folosite de cele 30 de persoane pentru a obţine în mod fraudulos indemnizaţii pentru creşterea copiilor în perioada 2015 – 2021, acordate de agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani, cu un prejudiciu în valoare de 1.397.009 lei. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: