Moscova spune că Ucraina că ar putea folosi o „bombă murdară”

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu i-a spus ieri, în cadrul unei convorbiri telefonice, omologului său francez că situaţia din Ucraina se deteriorează rapid şi tinde spre o „escaladare necontrolată”.

Într-o convorbire telefonică cu ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, publicată de partea rusă, Şoigu a declarat că Moscova este îngrijorată că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară” în conflict, fără a oferi dovezi care să susţină sugestia că Ucraina ar putea folosi o astfel de armă, notează Reuters.

„Ei au discutat despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid”, a anunţat Ministerul Apărării, care a adăugat: „Aceasta tinde spre o nouă escaladare necontrolată”.

O aşa-numită bombă murdară foloseşte explozibili convenţionali îmbibaţi cu material radioactiv.

Ministerul Apărării nu a oferit informaţii suplimentare cu privire la declaraţia sa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI