Ing. Ioan Hanuşteac, unul dintre promotorii dezvoltării agriculturii şi a satului românesc, a trecut la cele veşnice

Inginerul Ioan Hanuşteac, unul dintre promotorii dezvoltării agriculturii şi a satului românesc, a trecut, sâmbătă, la cele veşnice.

Ioan Hanuşteac s-a născut în data de 23 septembrie 1939, în satul Buninţi, comuna Mihoveni, actuala comună Şcheia, într-o familie de oameni gospodari.

Copilăria şi-a petrecut-o în zona Sucevei, a urmat cursurile liceale la Liceul „Ştefan cel Mare” şi apoi cursurile Facultăţii de Agronomie la Iaşi, după care s-a întors ca tânăr inginer agronom stagiar, pentru a urma o viaţă întreagă dedicată agriculturii din judeţul Suceava.

Ioan Hanuşteac a fost, rând pe rând, inginer, inginer-şef, director al Întreprinderii de Îmbunătăţire şi Exploatare a Pajiştilor Suceava, cea care după revoluţie s-a transformat în SC Sagra SA.

Ioan Hanuşteac a fost unul dintre oamenii care a cunoscut la propriu întregul judeţ, activitatea profesională, dar şi cea civică purtându-i paşii prin toate localităţile, acolo unde a fost alături de cei care au ales să ducă mai departe viaţa satului românesc.

 În activitatea publică a fost ales de mai multe ori consilier judeţean, fiind unul dintre promotorii dezvoltării agriculturii şi a satului românesc, de numele său fiind legate multe proiecte importante, care au produs schimbări pentru întreaga comunitate. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI