Vremea se răceşte, revin şi ploile

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, până la 9 octombrie a.c.

ANM a actualizat starea vremii pentru un interval de 14 zile, vizate fiind toate regiunile ţării. În majoritatea zonelor din România, vremea va fi rece şi ploioasă. În unele zone din România, în special în cele montane, vor fi înregistrate chiar temperaturi minime de 3 grade, mai curând specifice debutului de iarnă.

În Moldova, după o încălzire în prima parte a intervalului, cu maxime de 23-26 de grade, temperaturile vor scădea la început de octombrie. Noaptea, ele se vor încadra între 6 şi 12 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre finalul lui septembrie.

La munte, unde a nins deja, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade, iar minimele între 3 şi 8 grade, pe timpul zilei. Vremea se va răci considerabil după primele zile din octombrie, potrivit meteorologilor. „Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată pe toată durata perioadei de referinţă”, dară cantităţi de apă mai însemnate se vor acumula până la finele lui septembrie, este concluzia prognozei ANM. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: