Pe fondul evoluţiei ascendente a preţurilor

„Stimulentul” financiar pentru cuplurile de aur se dublează

> Acesta creşte de la 500 de lei la 1.000 de lei, ultima dublare având loc în martie 2017, când indemnizaţia acordată cuplurilor semicentenare ajungea, atunci, la 400 de lei > „La modul în care au crescut preţurile, merită acordată o indemnizaţie mai mare cu prilejul unui unic moment din viaţa acestor cetăţeni” arată primarul Ion Lungu

 Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna octombrie a CL Suceava va fi inclusă şi o propunere de modificare a hotărârii deliberativului privind organizarea unor ceremonii de premiere a cuplurilor sucevene care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Iniţiativa aparţine primarului Ion Lungu, proiectul de hotărâre prevăzând majorarea indemnizaţiei care este acordată cu acest prilej cuplurilor de aur.

„Voi intra în şedinţa ordinară din luna octombrie şi voi propune să dublăm acest stimulent. Totuşi, acesta nu a mai fost indexat de vreo 5 ani de zile. La modul în care au crescut preţurile, merită acordată o indemnizaţie mai mare cu prilejul unui unic moment din viaţa acestor cetăţeni. Pentru primărie, ca efort sintetic, nu sunt nişte sume foarte mari, dar pentru cuplurile în cauză dublarea reprezintă ceva. De aceea, voi propune să majorăm această indemnizaţie de la 500 de lei la 1.000 de lei” a anunţat Ion Lungu.

În 2005, prin HCL nr. 41, s-a stabilit acordarea fiecărei perechi semicentenare a unei „recompense financiare” în valoare de 200 de lei. În aprilie 2020, CL a modificat hotărârea deliberativului privind organizarea unor ceremonii în vederea premierii cuplurilor sucevene care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Având în vedere creşterea ratei inflaţiei şi condiţiile socio-economice de la acel moment, s-a impus necesitatea aprobării majorării sumei la un cuantum de 500 de lei de fiecare cuplu. Aceasta după ce, pe 30 martie 2017 „premiul” acordat iniţial s-a dublat, ajungând la 400 de lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile locale au celebrat 44 de cupluri de aur, de când este primar, Ion Lungu felicitând 1.765 de perechi care au împlinit jumătatea de secol de convieţuire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: