Puternic incendiu la Dragoşa

> Patru gospodării au fost afectate de flăcări, cauza posibilă fiind un cablu electric defect

 Un puternic incendiu a afectat, în noaptea de marţi spre miercuri, patru gospodării din localitatea Dragoşa. Pentru lichidarea acestuia au intervenit pompierii militari de la subunităţile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Suceava, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Frumosu şi Vatra Moldoviţei, cu şapte autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

El a menţionat că, din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţele şi anexele din vecinătate, cu bunurile aferente.

Potrivit sursei citate, în incendiu, la primul proprietar au ars bucătăria de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, un atelier de tâmplărie pe aproximativ 50 mp, o terasă din lemn pe 40 mp, acoperişul locuinţei (P+1) pe aproximativ 160 mp, casa scării din lemn, tavanul etajului, elemente de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn, circa 3 mc material lemnos pentru tâmplărie, 5 mc lemn de foc ş.a. S-au degradat utilaje electrice de tâmplărie, scule electrice, învelitoarea din ţiglă a casei de locuit, centrala termică cu instalaţia de încălzire şi pereţii casei de locuit.

La a doua proprietate au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp, o magazie pe 35 mp, bucătăria de vară pe 50 mp, o terasă din lemn pe 30 mp, acoperişul casei de locuit pe aproximativ 100 mp, tavanul etajului, circa 2 mc de cherestea ş.a.

Al treilea proprietar a avut afectate un perete din lemn (40 mp) şi acoperişul adăpostului de animale (10 mp). S-au degradat învelitoarea din azbociment a construcţiei, elemente de tâmplărie şi instalaţia electrică. Faţada casei de la al patrulea proprietar a ars pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp. De asemenea, au mai fost afectate şi alte elemente de construcţie a locuinţei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: