De Ziua Mondială a Turismului au fost lansate oficial două rute care includ judeţul Suceava

> Este vorba despre Ruta Destinaţiilor Europene de Excelenţă şi Ruta destinaţiilor turistice premiate cu trofeul de excelenţă „Mărul de Aur”

 „Ruta Cultural Turistică Naţională a Destinaţiilor Europene de Excelenţă (EDEN)” şi „Ruta Cultural Turistică Naţională a destinaţiilor turistice din România premiate de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism (FIJET) cu trofeul de excelenţă «Mărul de Aur» pentru dezvoltarea şi promovarea turismului”, recunoscute de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), au fost lansate oficial marţi, 27 septembrie a.c., la Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Ambele rute lansate oficial de Ziua Mondială a Turismului includ judeţul Suceava.

Evenimentul de la Târgu Jiu a fost organizat de ministerul de resort, alături de Consiliul Judeţean Gorj, Asociaţia Profesională Patronală de Turism Gorjul şi Asociaţia „Acasă la Brâncuşi”. Cu acest prilej, reprezentanţii destinaţiilor incluse în cele două rute au primit din partea MAT diplome care atestă, în mod oficial, calitatea lor de membri.

Ruta Cultural Turistică Naţională a Destinaţiilor Europene de Excelenţă (EDEN) O călătorie pe „Ruta Cultural Turistică Naţională a Destinaţiilor Europene de Excelenţă (EDEN)” poate fi descrisă ca o adevărată lecţie de cultură şi presupune un itinerar lung, prin douăzeci de judeţe din România, respectiv: Braşov, Vrancea, Neamţ, Suceava, Buzău, Covasna, Sibiu, Mureş, Harghita, Maramureş, Bistriţa, Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad, Gorj, Vâlcea, Constanţa şi Tulcea.

Ruta Cultural Turistică Naţională a destinaţiilor turistice din România premiate de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism (FIJET) cu trofeul de excelenţă „Mărul de Aur” pentru dezvoltarea şi promovarea turismului Prestigiosul trofeu „Mărul de Aur” este acordat anual de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), care are membri peste 800 de personalităţi de pe toate continentele şi este comparat adesea cu faimosul premiu Oscar din cinematografie. Iar obţinerea lui de mănăstirile din Bucovina, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Mărginimea Sibiului, municipiul Târgu Jiu şi municipiul Oradea atestă din nou recunoaşterea internaţională a frumuseţii şi unicităţii României, cu plaiurile ei nemuritoare care te invită să le parcurgi.

A doua parte a evenimentului a inclus întâlnirea reprezentanţilor Destinaţiilor EDEN din România, cu scopul de a facilita dezvoltarea Reţelei EDEN, schimbul de experienţe şi bune practici.

În perioada 2008-2019 în România au fost desemnate 39 destinaţii EDEN pentru cele 9 teme ale concursului: turismul şi patrimoniul local intangibil, turismul şi ariile protejate, turismul acvatic, turismul rural, turismul şi regenerarea siturilor fizice, turismul accesibil, turismul şi gastronomia locală, turismul cultural tangibil, turismul de sănătate şi relaxare.

Proiectul EDEN a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006, urmărind creşterea vizibilităţii destinaţiilor non-tradiţionale, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, susţinerea turismului durabil, crearea de reţele între destinaţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: