Refugiaţii ucraineni au făcut ca populaţia Germaniei să ajungă la cel mai ridicat nivel din istorie

Refugiaţii care sosesc din Ucraina au contribuit la creşterea populaţiei Germaniei la cel mai înalt nivel istoric, a anunţat Oficiul Federal de Statistică. Peste 84 de milioane de persoane trăiesc în prezent în cea mai populată ţară din Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Germania are una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume şi, după unele măsurători, cea mai îmbătrânită populaţie. Totuşi, bogăţia, cererea de forţă de muncă şi politica deschisă în materie de imigraţie au făcut-o o ţintă atractivă pentru migranţi chiar înainte ca UE să îşi deschidă porţile pentru ucrainenii care fug din ţara lor după invazia Rusiei din februarie.

Într-un raport publicat ieri, Oficiul Federal de Statistică a precizat că populaţia a crescut cu 1% (843.000 de persoane), în prima jumătate a anului 2022. Populaţia a crescut cu doar 0,1% pe parcursul întregului an 2021.

O creştere de o amploare comparabilă a fost înregistrată doar de trei ori de la reunificarea Germaniei în 1990, şi de fiecare dată a fost legată de un val de refugiaţi.

În 1992, refugiaţii din războiul din fosta Iugoslavie au contribuit la creşterea populaţiei cu 700.000 de persoane. În 2015, Germania a lăsat să intre aproape un milion de refugiaţi din cauza războiului din Orientul Mijlociu.

Populaţia feminină a Germaniei a crescut cu 1,2%, semnificativ mai mult decât cea masculină, care a crescut cu 0,8%, reflectând faptul că în principal femeile şi copiii au fugit din cauza războiului din Ucraina.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI