OUG pentru plafonarea preţurilor la energie, modificată în Senat

Senatorii au amendat, ieri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. Astfel, au fost admise raportarea consumului curent, precum şi plafonarea preţului la energie electrică pentru lăcaşele de cult şi aparatele de ventilaţie.

Proiectul de lege a fost aprobat de Senat cu 87 de voturi „pentru”, niciunul „împotrivă” şi 35 abţineri.

„Suntem în faţa OUG ce modifică plafonarea, compensarea şi felul în care românii vor trecere peste această iarnă. În afara multelor vorbe care nu influenţează cu nimic viaţa românilor, sunt amendamente importante care se referă, de exemplu, la persoanele care au o anumită suferinţă medicală şi care trebuie să primească un tratament ce necesită aparate cu un consum mare de energie, cum ar fi aparatele de ventilaţie. Acestea, din păcate, au fost uitate înainte. De asemenea, a fost o discuţie foarte mare referitoare la plafon. (…) Această categorie de oameni care anul trecut au consumat mediu mai mult de 300 de kWh şi care nu ar fi intrat sub incidenţa plafonării, sperăm să îi includem şi pe ei în plafonul de 0.8 şi să-i stimulăm să economisească”, a arătat Radu Oprea (PSD).

El mai spune că un alt amendament prevede introducerea operatorilor de apă-canal sau de transport în comun în lista beneficiarilor de preţuri plafonate la un leu pe kwh. „De asemenea, au fost introduse codurile CAEN care, în afara industriei alimentare, sunt şi cele agricole şi pescuit. Lăcaşurile de cult intră în plafonare”, încheie Oprea.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI