Exerciţiu tactic inedit la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a avut loc un exerciţiu pentru situaţii de urgenţă în colaborare cu formaţiunea ISU Câmpulung Moldovenesc. Reprezentanţii departamentului de pompieri au organizat simularea localizării unui incendiu şi salvarea victimelor.

Protecţia împotriva incendiilor este responsabilitatea fiecărui membru al societăţii şi se desfăşoară la scară naţională. Prin siguranţa la incendiu, este eliminat impactul negativ al factorilor periculoşi asupra oamenilor, structurilor şi valorilor materiale. Cunoaşterea măsurilor necesare în cazul unui astfel de eveniment, vor diminua efectul, uneori devastator, asupra mediului. De aceea, la nivelul unităţilor de învăţământ, se desfăşoară, exerciţii de simulare a incendiilor, elevii fiind astfel familiarizaţi cu măsurile şi procedeele specifice.

La acest exerciţiu au fost prezenţi elevii colegiului împreună cu întregul personal militar şi civil, care au fost instruiţi asupra comportamentului adoptat în cazul unui incendiu şi asupra măsurilor ce trebuie luate într-o astfel de situaţie, pentru evacuarea rapidă şi în siguranţă a celor prezenţi, accentuându-se, totodată, importanţa acordării primului ajutor.

Pompierii s-au deplasat în curtea colegiului cu mai multe autospeciale de intervenţie, acţionând ca într-o situaţie reală, pentru stingerea incendiului produs la etajul al doilea al instituţiei şi pentru căutarea, găsirea, salvarea şi acordarea primului ajutor unor persoane blocate în clădirea aflată în flăcări. Astfel, două persoane au fost găsite, evacuate din incinta clădirii şi transportate la echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor. Cea de-a treia „victimă” a fost găsită la etajul al doilea, în urma producerii incendiului rămânând blocată. Aceasta a fost coborâtă cu scara de incendiu a autoutilitarei.

Cei prezenţi au fost receptivi la îndrumările specialiştilor, exerciţiul reprezentând un bun prilej pentru perfecţionarea deprinderilor în organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

FRANCESCA ŞINDILAR

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI